Cautand pe diferite retele de socializare informatii și barfe despre prietenii mei, am remarcat cu stupoare ca majoritatea ascunde realitatea in spatele unor cuvinte alese inteligent.

incercand sa aflu ce mai face fiecare, mai exact cu ce se mai ocupa in zilele astea sumbre am ramas uimita citind meseriile lor. Fiecare se ascunde in spatele englezismelor, insa niciunul nu prezinta exact ce stie sa faca sau concret, care sunt competentele specifice.

Termenii de assistant manager, copywriter,manager sau language trainer ascund meserii destul de simple, chiar platonice, cunoscute de ani de zile precum secretara, scriitor, director sau profesor. De ce sa ne ascundem dupa un cuvant care suna bine? Pentru fala? Pentru a parea mai deștepti decat suntem? Pentru a da impresia ca avem aceleași atributii și suntem la același nivel ca o persoana ce ocupa același post in alta tara?

Realitatea o știm cu totii. Aceste nume nu vin la pachet cu responsabilitatile sau remuneratia demn de o tara europeana civilizata, și totuși lasam impresia necunoscatorilor ca ar fi un domeniu de superioritate. Pe cine incercam sa mintim? Vorbele nu vor schimba traiul. Language trainer-ul va fi vesnicul profesor chinuit și prost platit, oricat am incerca sa il imbracam in vorbe frumoase. Assistant manager-ul va fi tot secretara ce servește cafele, face copii xerox și raspunde la telefon, copywriter va fi tot scriitorul de ziare sau reviste iar managerul va fi in continuare directorul ce gestioneaza activitatea unei companii.

Oricat am incerca sa ascundem adevarul dupa un termen pompos, realitatea este in continuare sumbra.Salariul ramane tot mic, orele peste program neplatite iar experienta profesionala nerecunoscuta la nivel european.

http://fericire.info/wp-content/uploads/2013/04/facebook_6ab84e711d_4af0364be1-2.jpghttp://fericire.info/wp-content/uploads/2013/04/facebook_6ab84e711d_4af0364be1-2-150x150.jpgDezvoltare personalaInternetadevar,facebook,peste,program,socializare,vin
Cautand pe diferite retele de socializare informatii și barfe despre prietenii mei, am remarcat cu stupoare ca majoritatea ascunde realitatea in spatele unor cuvinte alese inteligent. incercand sa aflu ce mai face fiecare, mai exact cu ce se mai ocupa in zilele astea sumbre am ramas uimita citind meseriile lor....