O investigatie amanuntita este o investitie pe termen lung ; cu cat suntem mai linistite in privinta sanatatii , cu atat vom avea confortul psihic necesar pentru a munci mai mult si mai eficient , pentru a ne dedica in intregime activitatilor zilnice , iar in cazul in care descoperim ca ceva este in neregula, putem readuce totul la normal mult mai repede.
Iata cum ar trebui sa arate calendarul nostru de sanatatate:

1 Ecografia la san : Poate fi unilaterala (la un singur san) sau bilaterala (la ambii sani) .Recomandat este ca ecografia sa se faca la ambii sani, anual , in cazul in care se descopera ceva suspect , este bine ca ecografia sa se repete de doua ori pe an. Aceasta procedura nu este deloc dureroasa si este indicata femeilor care au trecut de varsta de 18 ani . Asa cum stim deja , autoexaminarea prin palpare este recomandata sa se efectueze aproximativ in aceeasi perioada a fiecarei luni, in timp ce ecografia de san se poate face oricand.
2 Mamografia : Cu trecerea timpului , sanul trece prin diferite transformari , iar tesutul acestuia devine mult mai dens , iar in cazul acesta intervine mamografia , care ajuta la interpretarea mai usoara a anomaliilor si este recomandata femeilor ce au trecut de varsta de 40 de ani si trebuie repetata anual . In cazul in care aveti istoric familial de cancer la san sau ovarian sau ati urmat tratamente ce au presupus radierea toracelui, este recomandat sa apelati la aceasta procedura mai devreme.
3 Testul Papanicolau : Pe langa vizita anuala la medicul ginecolog , testul Papanicolau ar trebui sa fie nelipsit din calendarul nostru de sanatate . Acest test este cea mai sigura metoda de depistare a oricaror probleme de col uterin , inclusiv celulele canceroase ce ar putea fi descoperite si extirpate inainte ca acestea sa faca ravagii. Testul Papanicolau poate fi efectuat inca de la inceperea vietii sexuale si repetat o data pe an, dupa varsta de 40 de ani , cand riscul de cancer de col uterin este crescut.In ceea ce priveste cancerul de col uterin , acesta este unul silentios , unde simptomele nu apar niciodata decat daca este in stare avansata . Tocmai de aceea , testul Papanicolau ar trebui sa fie o prioritate!
4 Controlul dermatologic: Avand in vedere faptul ca suntem in era radiatiilor solare si stim cat de mult ne pot afecta acestea , un control dermatologic la orice modificare anormala a pielii sau a unor alunite ar trebui sa ocupe un spatiu in calendarul nostru.

Dezvoltare personalaGeneralSanatatecancer,femei,Testul Papanicolau
O investigatie amanuntita este o investitie pe termen lung ; cu cat suntem mai linistite in privinta sanatatii , cu atat vom avea confortul psihic necesar pentru a munci mai mult si mai eficient , pentru a ne dedica in intregime activitatilor zilnice , iar in cazul in care...