Diferite studii realizate de cercetătorii din întreaga lume au demonstrat că oamenii ating niveluri ridicate de fericire in anumite situații

V-aţi pus vreodată întrebarea dacă aţi fost vreodată fericiţi cu adevărat şi mai ales pe ce se bazează fericirea? De găsit un răspuns universal la această întrebare este imposibil, indiferent cât de mult ar încerca oamenii de ştiinţă să o facă. Totuşi, diferitele experimente şi sondaje pe care aceştia le fac în fiecare zi pe un număr relativ mare de persoane scot la iveală câteva situaţii în care oamenii sunt mai fericiţi. Deşi rezultatele sunt câteodată amuzante se pare că sunt cât se poate de reale.

Iată câteva sondaje cu privire la momentele care-i fac pe oameni fericiţi şi rezultatele lor:
Între anii 1993-2006, profesorul Tim Wadsworth, de la Universitatea Colorado Boulder a efectual un sondaj complex pe un număr de 15.386 de persoane. După analizarea informaţilor primite de la colaboratorii săi, profesorul Tim a ajuns la concluzia că oamenii sunt mai fericiţi când ştiu că au o viaţă sexuală mai activă decât vecinii sau cunoştinţele lor.

Un alt studiu, efectuat de profesorii de la Universitatea San Francisco State, a scos la iveală faptul că oamenii sunt mai fericiţi când cheltuiesc mai mulţi bani pentru a avea parte de diferite experienţe cum ar fi vacanţele, vizitele la muzeu, teatru, ieşirile în oraş şi aşa mai departe şi mai puţin fericiţi când aleg să cheltuiască banii pe lucruri materiale.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAOamenii de ştiinţă de la Universitatea St. Bonaventure din New York au efectuat o cercetare pe un număr de 61 de persone, în urmă căreia s-a demonstrate că oamenii sunt mai fericiţi când desenează pizza. În urma studiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care au desenat pizza şi-au îmbunătăţit cu 28% starea de spirit, depăşindu-I chiar si pe cei ce au desenat prăjituri.

Studiu realizat de Center for Economic Performance de la London School of Economics a demonstrat că există două vârste din viaţa unui om când acesta atinge nivelul fericirii maxime. Sondajul, realizat pe un număr de 23.161 de persoane spune că vârstele de 23 şi 69 de ani sunt cele mai pline de fericire din viața unui om.

Acestea sunt doar câteva din încercările oamenilor de ştiinţă de a explica fericirea. Personal, consider că fericirea nu poate fi explicată şi înţeleasă ci doar simţită. Rămâne însă la latitudinea fiecăruia să aprecieze şi să înţeleagă fericirea aşa cum ştie mai bine.

Andrei PrescuraDescoperafericirea,Tim Wadsworth,Universitatea Colorado Boulder,Universitatea St
  Diferite studii realizate de cercetătorii din întreaga lume au demonstrat că oamenii ating niveluri ridicate de fericire in anumite situații V-aţi pus vreodată întrebarea dacă aţi fost vreodată fericiţi cu adevărat şi mai ales pe ce se bazează fericirea? De găsit un răspuns universal la această întrebare este imposibil,...