Cicatricea poporului ramane lipsa afirmarii

In timp ce marii liberali si democrati ai tarii isi pipaie buzunarele si se inchid in aceeasi incapere cu functia pe care o detin, de frica sa nu le scape printre dinti fiindca o catastrofa s-ar putea intampla in timpul mandatului lor, oamenii cu merite deosebite isi pierd viata adesea in Romania.

Astfel, in tragedia ce a avut loc in Muntii Apuseni, vina se arunca precum o minge de ping-pong, de la marii ministrii din Guvern pana la modestii de sub conducerea autoritatilorlocale, care au beneficiat de o totala lipsa de coordonare. Foarte probabil este faptul ca vina acestui zbucium i se va atribui pilotului, ca decedat fiind, acesta nu mai are niciun drept de aparare.

Problema zilei este urmatoarea: odata cu acesti democrati total relaxati, nu suntem noi marea masa a populatiei care se trezeste la adevar doar atunci cand o are loc o asemenea drama?

Ca mai apoi, valul de praf ce se ridica pentru putin timp de pe chipurile noastre, se asaza iar, mascandu-ne discernamantul?

Adevarat sau fals fiind acest fapt, pentru unii sau pentru altii, rumoarea produsa pentru scurt timp nu schimba nimic in sistemul politic si juridic din Romania, daca lipseste manifestarea continua din partea noastra. Acest fenomen inert este insufletit numai atunci cando intamplare zguduitoare are loc. Astfel, a participa activ la viata social-politica si a milita continuu pentru drepturile noastre si pentru cele ale carmuitorilor perfect competenti in functiile lor, contribuie la reusita unui trai onorabil si in siguranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *