Odată cu modernizarea femeii, au venit şi zilele bune căci este mult mai uşor de evitat o sarcină nedorită.

Sexualitatea nu mai este demult un subiect la care femeile să roşescă iar adolescentele să chicotescă. Tinerii sunt învăţaţi încă încă în primii ani de pubertate atât despre transformările prin care trec corpurile lor cât şi despre sex, sarcinile nedorite şi metodele de contracepţie.

Metodele de contracepţie permit femeilor să-şi controleze fecunditatea, astfel îmbunătăţindu-de viaţa lor sexuală datorită siguranţei ce le-o oferă contracepţia. Metodele sunt variate, depinzând de vârsta femeii şi de activitatea vieţii sexuale.

Prezervativul este o metodă de contracepţie masculină cu un grad de eficacitate foarte ridicat iar un alt avantaj este acela că este folosit şi împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Este avantajos căci este uşor de folosit, uşor de găsit şi are preţuri acesibile. Există de asemenea şi prezervativ feminin, ce se intoduce în vagin.

Pilula, o altă bine cunoscută metodă de contracepţie, împiedică sarcină cu ajutorul hormonilor săi de sinteză. Aceasta se administză doar cu prescripţie medicală căci depinde de vârsta femeii cu atât mai mult cu cât pentru unele femei nu este indicat. Pilula, ca medotă contraceptivă, are dezanataje căci presupune o anumită responsabilitate pentru că trebuie administrat în fiecare zi, de preferat la aceaşi oră şi are de asemenea şi efecte secundare. Nu se recomandă fumătoarelor!

Steriletul are o siguranţă de 98, 99% de a împiedica sarcina căci opreşte urcarea spermatozoizilor. Avantajul este că nu produce schimbări a metobolismului iar raporturile sexuale pot avea loc oricând, fără grijă. Dezavantajele sunt şi aici căci menstruaţiile pot deveni abundente, există riscuri de infecţie şi a sarcinilor extrauterine. Nu se recomanda femeilor care încă nu au avut măcar o naştere.

Diafragma, metodă de contracepţie locală, formează şi ea o barieră mecanică pentru spermatozoizi. Este un inel cu margini rigide şi se intoduce în fundul vaginului. Cel mai mare avantaj este acela că nu prezintă nici un pericol pentru sănătate, însă este dezavantajul este că scade spontaneitatea căci acesta trebuie să se pună la fiecare contact sexual.prezervativ_ok

Spermicidele, sub formă de pastile, tampoane sau creme ce se plasează în vagin înainte de raportul sexual şi are o eficienţă de câteva ore. Avantajul este că nu necesită nici o recomandare medicală însă poate produce alergii, scurgeri, împiedică sexul oral datorită gustului amar şi are o eficacitate mai scăzută căci regulile de folosire nu sunt îndeplinite.

Există de asemenea metoda calendarului şi a temperaturii.

Odată cunoscute avantajele şi dezavantajele metodelor de contracepţie, alegerea devine mai uşoară iar fiecare femeie poate alege ceea ce i se potriveşte mai bine.

Menai VasilicaFemeia
Odată cu modernizarea femeii, au venit şi zilele bune căci este mult mai uşor de evitat o sarcină nedorită. Sexualitatea nu mai este demult un subiect la care femeile să roşescă iar adolescentele să chicotescă. Tinerii sunt învăţaţi încă încă în primii ani de pubertate atât despre transformările prin...