În cazul în care nu ai auzit : Eckhart Tolle este autorul și promotorul filozofiei despre “Momentul Prezent” care are o valoare deosebită, dar fără instrucțiuni de folosire. (din păcate)

Toate informațiile puternice sunt exact ca un cuțit care modeleaza modul nostru de gândire. Pe măsura ce crește puterea informației și lama cuțitului devine mai mare și mai ascuțită.

Eu mi-am cam stricat o parte din viață aplicând sau doar încercând să aplic filozofia lui Tolle, pe la 16-17 ani într-un mod foarte, foarte prost! De aceea te incurajez să nu faci la fel ca mine.

Dacă vrei să fii mai împlinit și să ai succes in viață. Atunci…

Cum a reusit E.Tolle sa-mi strice viataIncepe de jos : cu partea fizică, apoi cu partea emoțională, mentală și abia la sfârșit cu cea spirituală.

Bineînțeles, nu e nimic strict si bătut în cuie ca să respecți regula asta 24/24. E doar o indicație, vor exista și variații pe parcurs ca să nu te plictisești.

Începe prin dezvoltarea corpului ( la sală cu tine !), apoi călătorește cât mai mult și schimbă mediul tot mai des chiar dacă nu părăsești orașul : schimbă cercul prietenilor, caută o asociație, fă ceva nou tot timpul.

Apoi nu uita ! Concentrează-te cât mai des pe ceea ce faci : nu intensitatea, ci rezistența e cea mai importantă la acest nivel. Nu căuta să treci cu atenția prin pereți sau să muți clădiri, caută să dezvolți capacitatea de a o menține ferm, timp îndelungat pe un anumit obiect, scop.

De exemplu in relații poți fi atent la ascultat. Este cel mai puternic exercițiu pe care l-am încercat. Nu toți oameni ascultă chiar dacă ei cred asta ( simt nevoia să mă spovedesc : și eu mai intru printre ei ).

Atunci când asculți cu adevărat : atenția se duce pe persoana respectiva, te uiți la ea si o ințelegi. Simți conexiunea care se creează.

Nevoia de a fi înțelesi este prezentă în orice tip de relație. Aș putea spune că este chiar baza ei.

Când vei face toate acestea la un nivel profi vei fi pregatit să începi dezvoltarea spirituală 🙂 !

Atunci vei întelege ce vor Tolle și toți prietenii lui fermecători
să-ți zică și chiar mai mult decât atât.

Este foarte important să știi ceva înainte de toate acestea :

Bărbații au nevoie să dezvolte mai mult partea mental-fizică, iar femeile pe cea emoțional-spirituală.

Diferența dintre ele e destul de simpla. Atunci când te dezvolți mental-fizic : depui un efort de tipul unei contracții, te zbați.

Atunci când te dezvolți emoțional-spiritual ai nevoie de relaxare profundă, de liniște și pace. Un fel de zen mode 🙂

Nu uita că relaxarea nu înseamnă renunțare. (La început tipul meu de meditație era un fel de semi-somn de 20 de minute în care mai visam și eu lucruri vesele și idei abstracte. )

Relaxează-te într-un mod disciplinat : menține spatele drept și gândirea limpede, ușor concentrată.

Toate problemele noastre se pot depăși printr-un efort, iar atunci când ceva nu merge bine este din cauza faptului că evităm să facem acel efort.

Lenea si Frica sunt cei mai mari dușmani ai noștri in lupta pentru o viață bună.

Ce se intamplă cu cei care încep cu o cale spre liniște de tipul zen, momentul prezent, echilibru total și armonie …

Ei bine, aș putea să-ți arăt niște poze.

zen1zen2zen3

Șansele sunt mari să ajungi obez, anorexic, sărac, fără prieteni, izolat de lume și schizofrenic.

Muncește la sănătatea ta, fii bogat, creează-ți un cerc social din oameni valoroși și dragi ție, iar spiritualitatea va veni pe parcurs cu sigurantă !

http://fericire.info/wp-content/uploads/2016/04/Cum-a-reusit-E.Tolle-sa-mi-strice-viata.jpghttp://fericire.info/wp-content/uploads/2016/04/Cum-a-reusit-E.Tolle-sa-mi-strice-viata-150x150.jpgDezvoltare personalaDescoperaDezvoltare personalaSfatul ZileiStil de viata
În cazul în care nu ai auzit : Eckhart Tolle este autorul și promotorul filozofiei despre 'Momentul Prezent' care are o valoare deosebită, dar fără instrucțiuni de folosire. (din păcate) Toate informațiile puternice sunt exact ca un cuțit care modeleaza modul nostru de gândire. Pe măsura ce crește puterea informației...