Multe leziuni de sold si de muschi ai piciorului se produc din cauza modului incorect de a urca in masina. Care este cel mai corect mod astfel incat sa evitam contracturile si durerile de muschi? Cu grija, fara miscari bruste, cu abdomenul tras, intai un picior si apoi celalalt, intindem sau indoim spatele pentru a intra sau a iesi din masina. Haideti sa corectam posturile incorecte pe care le adoptam cand suntem in trafic sau in calatoriile lungi.

Posturile corecte pentru calatoriile cu masina

  • Ajustarea scaunului. Daca suntem prea aproape trebuie sa ridicam mult degetul mare al piciorului. Muschiul tibial este cel care face aceasta miscare si, daca ridica prea mult degetul, se poate supraincarca si, in consecinta, poate rezulta o tendinita musculara. Daca dam scaunul putin mai in spate, suficient cat sa ajungem la pedale, picioarele vor sta intinse si se vor odihni pe pedale.
  • Spatele si bratele. Mainile trebuie sa stea pe volan la o distanta buna, coatele sa nu fie nici prea intinse si nici prea indoite. Spatele nu trebuie indoit catre fata. Trebuie sa mentinem o postura relaxata cu abdomenul si picioarele drepta, fara sa ridicam si nici sa tensionam umerii. Altfel vom avea dureri cervicale si de spate.
  • Intinderi de spate si de gat. Cand oprim masina, putem face o descarcare a spatelui in felul      urmator: cu abdomenul strans, trecem bratul drept in partea opusa rotind trunchiul si apoi facem acelasi lucru cu bratul stang. Apoi, privim in jos, intinzand partea cervicala.

Este foarte important sa ne hidratam in timpul calatoriei este foarte importanta, mai ales daca este una lunga. Tine permanent la indemana o sticla cu apa si evita mesele copioase.

[cf]js[/cf]

Dezvoltare personalaSanatateUtile si servicii
  Multe leziuni de sold si de muschi ai piciorului se produc din cauza modului incorect de a urca in masina. Care este cel mai corect mod astfel incat sa evitam contracturile si durerile de muschi? Cu grija, fara miscari bruste, cu abdomenul tras, intai un picior si apoi celalalt,...