Descopera Romania

Vizitati un loc istoric, un loc de vis

Exact cum am precizat intr-un articol anterior, astazi vom impartasi impresi despre orasul Brasov. Situat la poalele multilor, intr-o zona marcata de istorie, orasul Brasov este cu siguranta un adevarat motiv de mandrie pentru tara noastra. Anual sute de mii de turisti straini si nu numai, ii calca pragul, nu doar pentru distractii de o saptamana, ci mai ales pentru bogatia culturala pe care o ofera. In plus, statiunea Poiana Brasov, zona Rasnovului, a Branului sau Zarnestiului sunt alte cateva atractii care va vor face vacanta mai speciala. Daca va gandeati ca este timpul sa plecati intr-o vacanta, acum nu trebuie sa mai aveti dubi, tocmai ati gasit locul ideal.

Atestat documentar inca din anul 1235, insa cu o istorie mult mai lunga in spate, orasul Brasov este locul ideal de petrecerea a unei vacante, indiferent de anotimp. Pozitionarea geografica si infrastructura orasului va permit sa desfasurati tot felul de activitati, de la plimbari in aer liber sau plimbari cu scop cultural si pana la distractii nocturne de neuitat.

Cand vine vorba despre posibilitatile de relaxare in orasul Brasov, exact cum am mentionat, plimbarile in aer liber trebuie sa fie nelipsite. Aerul proaspat de sub Tampa va va imbia la reverie, in vreme ce copiii se pot juca pe terenurile special amenajate pentru ei in aceasta zona. In plus, o plimbare cu telecabina pana in varful Tampei sau o plimbare pe langa zidurile vechi ale fostei cetati va vor face sa simtit cu adevarat ca sunteti in vacanta.

O alta zona din Brasov ce merita vizitata este Centrul Vechi, acolo unde veti intalni numeroase muzee si cladiri vechi, cu arhitectura specifica ce dateaza de secole, precum si celebra Biserica Neagra. Drumul va va conduce pana la Poarta Scheii, poarta de acces in trecut a locuitorilor din Schei in Cetatea Brasov. Daca veti avea ocazia sa vizitati Brasovul in prima duminica de dupa Pastele Ortodox, veti putea asista la o defilare pe cai spectaculoasa, incarcata de semnificatii istorice a tinerilor din Schei.

Din Centrul Vechi, puteti ajunge cu usurinta intr-o alta zona incarcata de semnificatii istorice, cunoascuta sub numele de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *