Filmul Lucy 2014Numeroase filme au abordat tematici fanteziste, acceptând riscul ca produsul final să nu fie pe plăcut cinefililor. Adesea, aceste filme nu numai că sunt realizate pentru un public ţintă, dar nici nu ajung să fie proiectate în sălile de cinema deoarecere încasările ar fi mai mult ca sigur sub aşteptări. Din motive aşadar comerciale, producătorii au apelat la îmbinarea mai multor genuri cinematografice. De ce nu am adăuga misterului vieţii umane un pic de acţiune supranaturală? De ce nu am da naştere unui fictiv drog care să ofere oricărei persoane posibilitatea de a zburda pe tavan ca un veritabil suflet posedat de demoni? Lucy 2014, în regia lui Luc Besson, promitea multe din trailer, iar după vizionare nu am rămas decât cu amarul gust al unei acţiuni fără sens. Poate că nu ar trebui să ţinem cont neapărat de deznodământul filmului în încercarea de a analiza întregul fir narativ, dar nu putem ignora superficialitatea de care se bucură Lucy.

Acţiunea o urmăreşte pe Lucy (Scarlett Johansson), o tânără studentă într-o ţară asiatică. Dincolo de viaţa de studentă conştiincioasă, se ascunde însă o tânără dornică de distracţii şi petreceri fără limite. Tocmai din aceste motive, Lucy ajunge în compania unui bărbat suspect care câştiga bani din livrarea de pachete suspecte, fără întrebări şi fără pretenţii. Lucy este trimisă cu un astfel de pachet într-un hotel necunoscut, moment în care este imobilizată şi dusă într-o cameră unde se afla Mr. Jang, aparent un reputat cap de reţea de droguri. Lucy primeşte acum îndatorirea de a transporta în Europa un drog nou. Punga cu noul drog este introdusă printr-o mică incizie în corpul fetei.  Neavând de ales decât să se supună orbeşte ordinelor primate, Lucy este bătută ulterior de către unul dintre oamenii lui Jang. Fără a fi conştient de urmările faptei sale, acesta nu face altceva decât să perforeze punga cu drogul nou, Lucy fiind contaminată instant cu noua substanţă. Însă, efectul este unul surprinzător: activitatea cerebrală a lui Lucy depăşeşte în fiecare oră limitele cunoscute de către omenire.

Filmul Lucy 2014

Lucy promitea să fie măcar un film de acţiune decent, dar şi această iluzie a fost spulberată de scenele violente ieşite din comun. Încă un pic, şi Jackie Chan ar fi putut să îi ia locul lui Scarlett; măcar ar fi fost o poveste presărată cu puţin umor. Scarlett Johansson are o interpretare decentă, însă nici distribuţia de excepţie (îl avem în vedere și pe Morgan Freeman) nu poate salva un film care nu are fundamentul unui scenariu bine pus la punct. Dincolo de abilităţile supranaturale ale personajului principal, avem însă o poveste mult mai interesantă, însă prost transpusă pe marele ecran. Lucy dezvoltă în cele din urmă posibilitatea de a manipula materia şi timpul. Deznodământul nu face decât să ne ilustreze o idee destul de naivă: lumea poate deveni un loc mai bun numai prin distrugerea unor maşini, clădiri şi uciderea unor oameni mai mult sau mai puţin nevinovati.

http://fericire.info/wp-content/uploads/2016/07/subtitrare-lucy-2014.jpghttp://fericire.info/wp-content/uploads/2016/07/subtitrare-lucy-2014-150x150.jpgDezvoltare personalaCinemaLuc Besson,Scarlett Johansson
Numeroase filme au abordat tematici fanteziste, acceptând riscul ca produsul final să nu fie pe plăcut cinefililor. Adesea, aceste filme nu numai că sunt realizate pentru un public ţintă, dar nici nu ajung să fie proiectate în sălile de cinema deoarecere încasările ar fi mai mult ca sigur sub...