Dramele romantice întotdeauna sunt filme considerate riscante pentru cinefili. În ciuda unor recenzii mai mult sau mai puţin favorabile, poate chiar şi ignorând notele mari de pe site-urile de specialitate, rămâne la latitudinea fiecăruia să aprecieze sau nu un film. Discuţia despre gusturile proprii poate devia în zeci de direcţii, însă este imposibil să nu pui bazele unei recenzii în preferinţele personale. The Fault in Our Stars părea la prima vedere un film din categoria A Walk to Rememeber, acel gen de producţie care duce în extreme poveştile de dragoste în încercarea de a sensibiliza publicul ţintă. Însă, în cazul ecranizării romanului lui John Green, recenziile pozitive s-au dovedit a confirma faptul că The Fault in Our Stars dezvoltă o poveste emoţionantă despre supravieţuire în condiţiile unei lupte continue cu diferite afecţiuni fatale. Este cumva o îmbinare riscantă a unei poveşti de dragoste unice cu lupta împotriva cancerului, îmbinare care, după reacţia publicului, se pare că a fost una câştigătoare.

Povestea urmăreşte doi tineri afectaţi de lupta împotriva cancerului. Hazel (Shailene Woodley) fusese depistată cu cancer încă de mică, iar în urma numeroaselor operaţii şi a unui tratament experimental care dăduse rezultate bune în cazul ei, reuşise să treacă de greutăţi. Însă, această luptă nu era de domeniul trecutului, Hazel rămânând cu sechele asupra plămânilor şi fiind nevoită să umble în permanență cu o sursă de oxigen după ea.

filmul-the-fault-in-our-stars-2014

Pe de altă parte, Gus (Ansel Elgort) era un optimist înnăscut care nu vedea în faptul că supravieţuise luptei cu cancerul decât o nouă şansă la viaţă de care trebuia să profite în fiecare clipă. Nici Gus nu scăpase fără urme din această bătălie, pierzându-şi piciorul în urmă cu câţiva ani. Întâmplarea face că cei doi să se întâlnească la o şedinţă a unui grup de suport pentru persoanele care luptau cu cancerul şi în scurt timp se leagă o frumoasă poveste de dragoste. Pasiunea lui Hazel pentru autorul unui roman îi poartă pe cei doi până în Amsterdam, în speranţa ca fata să desluşească misterul deznodământului cărţii acestuia. Însă, după această vizită frumoasă desprinsă de greutăţile vieţii de zi cu zi, apar o serie de probleme.

The Fault in Our Stars este o producţie bună spre foarte bună ţinând cont de genul pe care îl abordează. Nu avem de-a face cu stângăcia prezentă în alte producţii de acest gen, iar tematica abordată se desprinde din monotonia ultimilor ani. Bineînţeles, acest fapt se datorează în mare parte datorită faptului că ecranizarea se bazează pe un roman cu o popularitate în creştere, iar probabil cei mai mulţi spectatori sunt (sau ar trebui să fie) la a doua parcurgere a firului epic după ce au citit cartea. Eu nu mă încadrez în categoria celor care au citit romanul, însă pot aprecia calitatea acestui film. Este riscantă încercarea de a tranpune pe marele ecran orice fel de poveste romantică care implică o dramă  precum lupta cu cancerul. Riscul de a cădea în prăpastia producţiilor mediocre este unul imens în condiţiile în care publicul contemporan nu mai apreciază chiar orice producţie realizată cu scopul de a produce profit.

The Fault in Our Stars este un film care merită văzut în sala de cinema. Poate că în România nu se bucură de o mediatizare intensivă, dar cu siguranţă peste câţiva ani va intra în categoria dramelor romantice must-see.

http://fericire.info/wp-content/uploads/2016/09/Filmul-The-Fault-in-Our-Stars-2014.jpghttp://fericire.info/wp-content/uploads/2016/09/Filmul-The-Fault-in-Our-Stars-2014-150x150.jpgDezvoltare personalaAdolescentiCinemadrama,romantic
Dramele romantice întotdeauna sunt filme considerate riscante pentru cinefili. În ciuda unor recenzii mai mult sau mai puţin favorabile, poate chiar şi ignorând notele mari de pe site-urile de specialitate, rămâne la latitudinea fiecăruia să aprecieze sau nu un film. Discuţia despre gusturile proprii poate devia în zeci de...