Gândirea pozitivă nu este neapărat o soluție atunci când ne confruntăm cu cazuri (aproape) incurabile. Minuni întotdeauna sunt posibile. Dar, în cazuri de operații complicate, deși medicii joacă rolul hotărâtor, pentru refacerea organismului și regenerarea mai rapidă a țesuturilor, specialiștii au afirmat că gândirea pozitivă are un rol important.

Ce este gândirea pozitivă? Se referă la auto-încurajarea, metodică, folosind cuvinte repetate, ca pe niște rugăciuni interioare, prin care individul poruncește organismului său să se refacă, minții sale să îi ofere soluții în rezolvarea unor probleme. Gândirea pozitivă este un fapt științific și se aplică în special dezinhibării minții, punerii ei la treabă, deoarece se știe că creierul uman are o forță extraordinară dacă este dus la turația optimă.

Treptat, rostirea anumitor cuvinte sau rugăciuni de încurajare – ce nu înseamnă neapărat că subiectul este religios – se transformă într-o atitudine în viață. Această atitudine se referă la a crede în tine indiferent de problemele ce se abat asupra ta, totul se reduce la credință. Fizica cuantică modernă speculează că mintea poate produce realitatea, și anume că un anumit mod de a gândi are într-adevăr efecte asupra realității din jur.

Opusul gândirii pozitive este gândirea negativă, reprezentată mai ales prin frică. Frica este sentimentul că nu poți face față primejdiei. Ea are un rol inhibitor și paralizează întregul organism. O altă ipostază a gândirii negative este pesimismul, sau teoria că toate lucrurile din viața ta se vor sfârși prost. Pesimismul este o trăire negativă care nu își are fundament în realitate, deoarece fiecare om are șansa lui și are forța de a și-o duce până la capăt.

Prin urmare – să gândim pozitiv! Să ne spunem că se poate, și asta metodic, zi de zi, nu doar în momentele grele. Astfel, vom lăsa mintea să gândească și să găsească soluții iar asta ne va oferi o stare generală de bine.

Andrei HagherlacherDezvoltare personalaSanatate
Gândirea pozitivă nu este neapărat o soluție atunci când ne confruntăm cu cazuri (aproape) incurabile. Minuni întotdeauna sunt posibile. Dar, în cazuri de operații complicate, deși medicii joacă rolul hotărâtor, pentru refacerea organismului și regenerarea mai rapidă a țesuturilor, specialiștii au afirmat că gândirea pozitivă are un rol important. Ce...