Hotelul de Gheata de la Balea Lac,  construit cu priceperea si indemnarea lucratorilor din Cretisoara, in varful muntelui a carui frumusete iti taie rasuflarea, reprezinta o provocare, o fantezie nascuta din nazuinta de a aduce un suflu nou in turismul romanesc, un concept care sa imbine distractia cu aventura.

Initial un proiect pe care toti il priveau cu scepticism si neincredere, Hotelul de Gheata din muntii Fagaras ,  se reconstruieste de la an la an, incepand din 2005,  din materiale oferite de natura. Cineva a fost suficient de ambitios si a reusit sa foloseasca mediul inconjurator in avantajul sau, fara sa-l distruga, astfel bucatile imense de gheata din lacul Balea sunt folosite la ridicarea zidurilor iar zapada de pe versant este utilizata pentru fixarea caramizilor.

Spectaculos este faptul ca in fiecare an hotelul aduce in prim-plan o istorisire noua, care se regaseste in structura si arhitectura diferita atat a camerelor, cat si a restaurantului de gheata si a barului de gheata. Dar tematica nu se rezuma doar la aspectul exterior al constructiei ci se extinde si la evenimentele organizate cu diferite ocazii. In sezonul 2015-2016,  Hotelul de Gheata va avea ca tema „Europa”, cele 14 camere din dotare urmand a purta numele unor tari europene.  Temperatura in camere este constanta, intre -2 si 3 grade Celsius iar pentru turistii care hotarasc sa se cazeze in hotel, acestia au la dispozitie saci de dormit, blanuri si paturi. Si in acest an, restaurantul din complex va pune la dispozitia turistilor cele mai elaborate preparate.

Si frumusetea constructiei nu se rezuma doar la atat.  Langa hotel se regaseste Biserica de Gheata o bijuterie atat ca arhitectura cat si ca design, spatiul in care oricine poate beneficia de o oaza de liniste. Aceasta este pusa la dispozitia turistilor incepand cu luna ianuarie.

Si daca Hotelul de la Balea Lac se reinventeaza de la an la an, nu ne ramane decat sa ascultam cu interes povestea de anul acesta si sa o asteptam cu curiozitate pe cea din anul urmator.

Dezvoltare personalaDeosebit !Hotelul de Gheata Balea Lac,Spectaculos
Hotelul de Gheata de la Balea Lac,  construit cu priceperea si indemnarea lucratorilor din Cretisoara, in varful muntelui a carui frumusete iti taie rasuflarea, reprezinta o provocare, o fantezie nascuta din nazuinta de a aduce un suflu nou in turismul romanesc, un concept care sa imbine distractia cu aventura. Initial...