Sezonul preferat al iubitorilor sporturilor de iarna a inceput, iar daca te numeri printre ei cu siguranta o vacanta reusita si pentru tine presupune alegerea unei destinatii in care partiile de schi sa exceleze. Si sincer oferta este una variata, mai ales daca ai la dispozitie un buget adecvat avand in vedere ca statiunile din Austria, Franta, Italia sau Elvetia prezinta posibilitati multiple de a petrece un sejur de neuitat.

Iata care ar fi cele mai spectaculoase variante:

Fara indoiala una dintre cele mai renumite statiuni de schi este Val Thorens din Franta, care detine nu mai putin de 600 km de partii, 99% fiind situate la o altitudine de peste 2000 m. Datorita asezarii sale , in cel mai mare domeniu de schi din lume 3 Vai, statiunea ofera posibilitatea de a practica sporturi de iarna, pe o perioada de 8 luni din an, aspect ce nu i-a lasat indiferenti pe membrii juriului turismului care i-au oferit in 2013 premiul „ Oscar”.

Zermatt Elvetia, reprezinta o alta optiune incantatoare, care iti taie rasuflarea datorita peisajelor spectaculoase. Statiunea te rasfata cu partii de calitate, trei zone de schi accesibile din oras si alte doua aflate la granita cu Italia dar si cu calmul, curatenia si punctualitatea cu care doar elvetienii se pot lauda.

Datorita peisajelor dramatice ale muntilor Dolomiti, aerului romantic dat de strazile pietruite, statiunea Cortina din Italia reprezinta o optiune excelenta pentru turistii care isi doresc sa imbine in egala masura practicarea sporturilor de iarna cu savurarea frumusetilor locale.

 St. Christoph, una dintre cele mai cunoscute zone montane din Austria, atrage turisti din intreaga lume. Aici pe langa pasiunea pentru schi, un punct important de atractie il reprezinta hotelul Arlberg Hospiz, unul dintre cele mai luxoase din Alpi cu o crama de vinuri de Bordeaux, in valoare de peste 4.5 milioane de dolari.

Tot in Austria, statiunea Kitzbuhel te cucereste prin aerul medieval, prin competitiile care au loc an de an, prin partiile de caliatate dar si prin ospitalitatea hotelierilor care ofera servicii la cele mai inalte standarde.

In domeniul turismului de elita, este incadrata si statiunea Megeve, Franta, amplasata in regiunea Haute Savoie, la o ora de Geneva dar si Courchevel, tot in Franta, renumita pentru concursurile sportive desfasurate in acest loc.

Statiunea in care se simte cel mai bine familia regala britanica, fapt ce i-a sporit si mai mult popularitatea in ultimii ani este Klosters, Elvetia. Hotelurile din Klosters sunt putine si destul de mici, insa exista numeroase cabane private de lux in care turistii pot gasi tot confortul unui hotel de cinci stele.

Daca doriti sa aveti parte de experiente inedite pe timp de iarna, cum ar fi posibilitatea de a juca polo, in mijlocul unui peisaj inconjurat de ghetari , atunci puteti opta cu incredere pentru statiunea St. Moritz, din Elvetia.

Pentru cei ce doresc sa depaseasca granitele batranului continent optiunile sunt multiple:  Fernie din British Columbia, Canada – “cea mai buna zapada” din Canada, Niseko din Japonia – patria schiului de noapte, Aspen, Colorado – cea mai populara statiune de schi din America de Nord.

Dezvoltare personalaDescoperaiarna,partie excelenta,Schi
Sezonul preferat al iubitorilor sporturilor de iarna a inceput, iar daca te numeri printre ei cu siguranta o vacanta reusita si pentru tine presupune alegerea unei destinatii in care partiile de schi sa exceleze. Si sincer oferta este una variata, mai ales daca ai la dispozitie un buget adecvat...