Comunicarea este extrem de importantă într-o relație, între doi oameni care se iubesc. Nu mulți dintre noi știu să aplaneze un confilct, să lase garda jos, astfel încât lucrurile să nu degenereze. Nu e ușor să ne ținem sentimentele în frâu și nici să ne ținem gura atunci când situația ia amploare.

Partenerii ar trebui să fie ca o carte deschisă unul pentru celălalt, să își împărtășescă unul altuia sentimentele, dorințele, convingerile, temerile, problemele, orice. De aceea trebuie să ne dezvăluim adevărata față, identitate, pentru că numai așa vom reuși să îl acceptăm pe celălalt așa cum este.

Nu trebuie să punem în fața noastră o armură rece ca și gheața, o barieră de care celălalt să nu poată trece, ci să lăsăm pe celălalt să vadă atunci când noi suntem supărați, ca să poată reacționa. Într-o relație de iubire orgoliul nu are ce căuta.

Pentru ca cei doi parteneri să aibe încredere unul în altul și în sine, laudele, politețea, complimentele și admirația față de celălalt sunt foarte importante, deși par lucruri mărunte…lucrurile mărunte ne fac viața mai frumoasă. Într-o relație jignirile nu își au locul, mai ales că vă puteți obișnui așa, iar în timp relația poate avea de suferit.

Atunci când celălalt începe o ceartă, este bine să nu răspundeți provocării, acest lucru ar fi echivalentul întoarcerii celuilalt obraz, iar în acest fel îi dăm de înțeles că regretăm greșeala făcută și dorim să o reparăm. Dacă nu participăm la ceartă demonstrăm căci chiar ne pasă, că știm să ascultăm, iar acest conflict poate înceta înainte de a începe.

În orice relație este nevoie de foarte multă grijă pentru a nu răni cealaltă persoană, e nevoie de multă sinceritate și respect. Nu orice problemă se poate discuta oricând, trebuie ales cu grijă momentul, astfel încât discuția să poată decurge lin, fără evenimente neplăcute.

Noi oamenii avem proasta tendință să credem mereu că noi știm ce gândesc ceilalți despre noi, mai ales partenerul nostru de viață, iar de cele mai multe ori greșim vehement. De aceea, trebuie să fim atenți atunci când partenerul de viață dorește să ne spună ceva, și să ne asigurăm că am înțeles corect informația primită.  Să nu uitați căci cel mai important într-o relație este limbajul non-verbal, o simplă atingere, mângâiere, poate să facă mai mult decât o mie de cuvinte.

Nu căutați tot timpul să vedeți partea goală a paharului, defectele celuilalt, ci mai de grabă încercați să vedeți partea plină a paharului și calitățile celuilalt, mai ales că nimeni nu este perfect. Este extrem de important și să nu trăim în trecut, ci să savurăm prezentul, să nu fie nici unul mai presus, sau mai prejos, să încercăm să facem lucrurile cât mai simple.

Așa că, iubiți-vă mult și aveți grijă de relația voastră!!!

Dezvoltare personalaDezvoltare personala
Comunicarea este extrem de importantă într-o relație, între doi oameni care se iubesc. Nu mulți dintre noi știu să aplaneze un confilct, să lase garda jos, astfel încât lucrurile să nu degenereze. Nu e ușor să ne ținem sentimentele în frâu și nici să ne ținem gura atunci când...