Filmul românesc, neapreciat îndeajuns, iese în evident cu un film aproape „american”, şi spunem american căci regizorul Gheorghe Preda, iese se sub clişeul filmelor româneşti, acele filme în care ni se arată sărăcia şi în care clasa de jos este cea descrisă.

            Îngerul necesar, în care joacă Anca Florea şi Constantin Florescu, are premierea în România  19.10.2007 şi este un film ce te face să te gândeşti care este mesajul transmis şi chiar şi pentru a prinde ideea centrală trebuie o atenţie aparte şi toate canalele receptive active.

            Personajul central, Ana Coman, interpretată de Anca Florea, este compozitoare şi o cunoscută pianistă, deci, realizată pe plan social şi financiar. Aceasta suferă de o formă severă de ast  ceea ce o obligă să trăiască într-un glob de cristal, într-o casă mare, perfect albă, fără un fir de praf, cu toate acestea, având şi alergie la diverse lucruri, are crize destul de grave iar acest lucru îi afectează viaţa.

            Pe lângă ast, tânăra are probleme din punct de vedere afectiv, locuieşte singură şi nu are oameni în jurul ei, se simte bine doar în singurătate. În momentele în care cade în acel butoi cu insiraţie, involuntar, îi vin în minte pasaje din trecutul ei (unele poate inexistente în realitate).

            Tot ce se întâmplă este bizar, Ana este bizară, dar şi mai bizar este faptul că ea începe să primescă cadouri de valoare de la un necunoscut. Cadourile devin agasante, mai mult, pare a fi urmărită de acest am din spate, şi dacă la început o lăsa rece, cu timpul o sperie. După ce este răpită şi dusă într-un spital improvizat, Ana cere ajutorul poliţiei care nu prea o ajută.

            Plecată aparent într-o vacanţă, Ana vrea să-l întâlnească acolo pe acest anonim. Aici este la fel de controlată de el, lucru care o exasperează şi o face să fie imprudentă şi să-şi încalce propriile reguli de supravieţuire, iese din globul ei.

            După câteva zile, observă o limuzină ce o urmăreşte. Cu bicicleta, încearcă să pedaleze cât mai repede să o ajungă, vrea cu tot dinadinsul să-l cunoască pe acel cineva. Are un accident cu bicileta şi odata trezită la spital, gaseşte un bileţel de la „timidul” îndrăgostit în care-i spune că încă nu este timpul…

           

Menai VasilicaCinema
            Filmul românesc, neapreciat îndeajuns, iese în evident cu un film aproape „american”, şi spunem american căci regizorul Gheorghe Preda, iese se sub clişeul filmelor româneşti, acele filme în care ni se arată sărăcia şi în care clasa de jos este cea descrisă.             Îngerul necesar, în care joacă...