Insurgent este un film de tip science fiction si reprezinta o continuare a filmului Divergent.  Acest film este bazat pe cea de-a doua carte din seria Divergent scrisa de Veronica Roth.

Intriga filmului continua cu viata personajului Tris Prior. Aceasta impreuna cu Four in urma revoltei,  cauta aliati si raspunsuri in timp ce sunt pe fuga. Fiind vanati de Jeanine Matthews, liderul fractunii Eruditi, ei se chinuie sa supravietuiasca in timp ce incearca sa inteleaga pentru ce si-au sacrificat Abnegatii vietile incercand sa protejeze.   In acelasi timp vor sa isi dea seama de ce liderii Eruditii nu au facut nimic sa ii opreasca. Bantuita de alegerile din trecut si vrand sa ii pretejeze pe cei pe care ii iubeste, Tris se confrunta cu provocari una mai imposibila decat alta, in procesul de dezvaluire a adevarului despre trecut si descoperirea raspunsurilor la intrebarile ce o framanta.

Scenariul acestui film a fost scris initial de  Brian Duffield, dar ulterior a fost rescris si adaptat de catre Akiva Goldsman, care a mai scris scenarii pentru filme ca: ”A Beautifull Mind”,”The Da Vinci Code”, “Angels & Demons” si serialul “Fringe” . Filmarile au inceput pe 27 Mai 2014 si s-au terminat pe 6 Septembrie 2014, actiunea filmului avand loc intr-un cadru post-apocaliptic al orasului Chicago. Filmul se vrea a fi lansat pe data de 20 Martie 2015.

Producatorii au declarat ca isi propun sa realizeze cate un film pentru fiecare dintre romanele din seria Divergent.

Dezvoltare personalaCinema
Insurgent este un film de tip science fiction si reprezinta o continuare a filmului Divergent.  Acest film este bazat pe cea de-a doua carte din seria Divergent scrisa de Veronica Roth. Intriga filmului continua cu viata personajului Tris Prior. Aceasta impreuna cu Four in urma revoltei,  cauta aliati si raspunsuri...