Lasati copiii sa vina la mine

Lasati copiii sa vina la mine

Lasati copiii sa vina la mine


   

Cea mai frumoasă rugaciune pe care o poate face un om, un creştin este să dea viaţă unui copil, să fie împreună creator cu Dumnezeu. Prin aceasta, fiinţa umană se înalţă către Creatorul său şi păşeşte prima treaptă spre desavârşire.

Cuvintele lui Hristos ” Lasati copiii sa vina la Mine, ca a unora ca acestia este Imparatia cerurilor, ( Matei 19,14) ar trebui sa fie  un indemn  pentru noi toti crestinii,care devenim parinti trupesti cu binecuvantarea Sa.Prima datorie a noastra trebuie sa fie sa le dam viata si sa-i lasam sa vina la viata,nu sa-i omoram.Din momentul in care au pasit in aceasta lume, ne revine sarcina de a-i creste cu frica fata de Dumnezeu, cu credinta spre savarsirea de fapte bune.

Vad uneori la biserica mame ori tatici cu prunci,care vin duminica de duminica in Casa Domnului.Stau cuminti uneori,privesc in jur picturile cu sfinti si scene din viata Mantuitorului.Alteori-cei care au descoperit mersul-se avanta de colo-colo,nerabdatori sa mai descopere cate ceva.Se apleaca la icoane spre a le saruta si isi tin strasnic lumanarea pentru Sfanta Impartasanie.Sunt momente unice si sublime inacelasi timp.Altii merg dupa preoti, si daca s-ar putea sa-i urmeze pana in altar….ce bine ar fi!!!Sunt atat de nevinovati,dar atat de aproape de Dumnezeu.Noroc cu paznicii -mamicile-care le mai opresc escapadele.

Iata cum Mantuitorul cheama pe copii la El,oferindu-ne prin ei adevarate modele de desavarsire, de viata curata si duhovniceasca.Numai daca ne vom lepada de toata necuratia si faptele cele rele,vom deveni asemeni lor.  Sa le urmam exemplul si sa ne invrednicim a mosteni si noi Imparatia Lui Dumnezeu.

 

[cf]js[/cf]
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*