Masoneria dateaza din 1917 si pe parcursul timpului biserica a dus o lupta inversunata impotriva ei ca organizatie, ca metoda de lucru oculta si in special pentru ca masoneria(sau francmasoneria) invata pe adeptii ei sa renunte la orice fel de credinta si adevar relevat de Dumnezeu, sa admita ca adevar numai ceea ce descopera cu ratiunea lor. De asemenea, masoneria propaga o conceptie a omului ca persoana destinata nemuririi si renega existenta unui singur Dumnezeu.
Un mason,in pragul mortii, a cerut sa fie spovedit si a dezvaluit o parte din scopurile spre care tinde miscarea masonica. In primul rand ar fi izbucnirea celui de-al treilea razboi mondial si  caderea  dolarului si a monedei euro. In urma acestor actiuni China si chinezii armasoni urma sa fie foarte puternici si in acelasi timp unealta docila prin care masonii ar institui Noua Ordine Mondiala. America urmeaza a fi adusa la nivelul unui stat inferior, asa cum sunt statele din Lumea a treia. Aurul si argintul vor putea fi singurele valori pe care oamenii se vor putea baza. Piata imobiliara urmeaza a se prabusi, deci nici pe imobile nu o sa putem pune baza. Petrolul brut va ajunge la 151-200 $ barilul.
In prezent biserica si slujitorii ei au incetat sa mai duca lupta pe care o duceau odata impotriva miscarii masonice, preotii si episcopii care o mai faca nefiind sprijiniti de colegii lor. China detine toate porturile grecesti, 90% dintre toate mineralele pamantului, 80 % dintre componentele armelor pentru armata SUA, este cel mai mare extractor de resurse naturale la nivel mondial, face tranzactii cu toate monedele importante ale lumii, putand cumpara si vinde mult mai usor orice.
In ultimii ani masoneria a luat amploare, in Romania existand sase grupari de acest fel. In 1932 existau in tara noastra 3300 de masoni, un numar foarte mare. In Cehoslovacia erau 60, in Iugoslavia 900, in Polonia 450 iar in Bulgaria 500. Comparand numarul de masoni din Romania cu numarul de masoni din statele invecinate, numarul din Romania era ingrijorator de mare, iar pana in zilele noastre a crescut, ideile francmasonilor simtindu-se in viata statului nostru.
Cum ne putem opune miscarii masonice? In primul rand trebuie sa ne rugam la Dumnezeu si sa intelegem adevarurile lui profunde. Masonii practica un fel de hipnoza in masa care ne indobitoceste  ca fiinta umana, deci trebuie sa ne pastram mintea treaza, actionand numai benefic si numai dupa ce gandim si trebuie neaparat sa ramanem uniti, una din armele masonilor fiind dezbinarea pentru a conduce.
Masoneria si cum ne poate afectaDezvoltare personalaReligie
Masoneria dateaza din 1917 si pe parcursul timpului biserica a dus o lupta inversunata impotriva ei ca organizatie, ca metoda de lucru oculta si in special pentru ca masoneria(sau francmasoneria) invata pe adeptii ei sa renunte la orice fel de credinta si adevar relevat de Dumnezeu, sa admita ca...