Despre mierea de albine se spune ca in vremurile demult apuse, aceasta era hrana preferata a zeilor din Olimp. Nici in Antichitate popoarele nu i-au neglijat proprietatile ei extraordinare si au utilizat-o atat in scopuri terapeutice cat si in scopuri ritualice.  Pentru vechii greci mierea era un „ elixir al tineretii” si o administrau atletilor ce participau la Jocurile Olimpice iar egiptenii o foloseau in tratamente cosmetice precum si ca medicament.

Mierea de albine, secretul tenului frumos ingrijit

Si in prezent mierea de albine ale multiple intrebuintari atat in industria farmaceutica, prin prisma proprietatilor antitusive, stimulatoare ale sistemului imunitar, laxative,  dar  si in industria cosmetica, mastile pe baza de miere conferind tenului o piele hidratata, radianta si extrem de fina. Indiferent de tipul de tipul de ten, mierea face adevarate minuni. Datorita compozitiei sale , vitamine A,C,K,D, complexul de vitamine B, saruri minerale, calciu, potasiu, fosfor , mierea are proprietati cicatrizante, calmante, tonifiante si antioxidante ceea ce o recomanda ca ingredient de baza in multe tratamente cosmetice.

Iata cateva exemple de masti cosmetice in care mierea este ingredientul de baza:

1)      Masca cu miere si trandafir

Ingrediente:

5 petale de trandafir (zdrobite in putina apa)

2 linguri de apa de trandafir

1 lingura de miere

1 lingura de iaurt

Ingredientele se amesteca intr-un castron pana devin o crema si ulterior se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze pana ce se usuca iar apoi se curata temeinic fata cu apa calduta.

2)                                  2)     Masca cu miere si migdale

Ingrediente:

1 lingura de miere

2 linguri de migdale (zdrobite)

1/2 de lingurita de suc de lamaie

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana devin o crema si se aplica pe fata masca timp de 20 minute. Se curata ulterior cu apa calduta.

3)                           3)        Masca cu miere si banane

Ingrediente:

1 banana

1 lingurita de miere

1 lingura de iaurt

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana devin o crema si se aplica masca pe fata. Se lasa sa actioneze  pana ce se usuca. Ulterior se indeparteaza cu apa calduta

4)                                          4)         Masca cu miere si capsuni

Ingrediente:

1/2 lingurita de suc de lamaie

1 albus de ou

2 capsuni

2-3 picaturi de ulei de eucalipt sau jojoba

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana devin o crema si apoi se aplica pe fata, lasand-o sa actioneze pana se usuca. Ulterior se clateste cu apa calduta.

5)                                 5)        Masca cu miere si argila

2 linguri de lapte

1 lingura de argila

1 lingura de miere

cateva picaturi de uleiuri esentiale

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana devin o crema si se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze pana se usuca., urmand apoi a clati pielea cu apa calduta

Dezvoltare personalaMake-upingrijire,masti cosmetice,mierea
  Despre mierea de albine se spune ca in vremurile demult apuse, aceasta era hrana preferata a zeilor din Olimp. Nici in Antichitate popoarele nu i-au neglijat proprietatile ei extraordinare si au utilizat-o atat in scopuri terapeutice cat si in scopuri ritualice.  Pentru vechii greci mierea era un „ elixir...