O poveste clasica este aceea in care barbatul curteaza intensiv femeia, pana cand ea ii cedeaza. Domnul Perfect se relaxeaza, a prins prada, devine din ce in ce mai sigur pe cucerirea lui si mai putin determinat sa investeasca in relatie… Situatia se acutizeaza si cel care o data era innebunit dupa tine, se poarta din ce in ce mai distant, pana la ruperea relatiei. Femeile acuza nejustificat barbatul in aceasta situatie, spunand ca el “nu mai e ce-a fost”, cand, de fapt, situatia este destul de usor de prevenit.

Iata ce se intampla de fapt…

In timpul curtarii, femeia si barbatul au un comportament genetic programat, care functioneaza de milioane de ani in logica naturii: Barbatul este cel care cucereste femeia, iar femeia este selectorul unui singur barbati dintre mai multi care ii fac curte. Barbatul vrea sa aiba cati mai multi urmasi cu cat mai multe femei, in timp ce femeia are nevoie de un singur barbat – protector al ei si al copiilor ei, furnizor de hrana.

Comportamentul natural –al barbatului de SELECTAT si al femeii de SELECTOR- este din ce in ce mai deviat de comportamentele moderne, de (relativ) recenta independenta a femeii si de feminism.

Atunci cand, in relatia ta, te confrunti cu o distantare a barbatului pe care-l iubesti, reactia naturala a ta este sa te “apropii” si mai mult de el: prin cuvinte, atingeri, “discutii despre relatii”, certuri s.a.m.d.

Astfel, femeia ia rolul de CONVINGATOR: vrea sa ii arate barbatului ca relatia TREBUIE sa functioneze “asa cum era la inceput”. Convingatoarele nu inteleg insa ca toate aceste schimbari in comportamentul barbatului lor se petrec exact din cauza comportamentului ei. Ele incearca sa controlezeun barbat, spunand barbatului cum ar trebui sa fie lucrurile si incep sa se straduiasca mai mult, sa dea mai mult, sa se chinuie mai mult… In timp ce barbatul habar nu are cu ce “a mai gresit si de data asta” si, nemultumit la randul lui, devine din ce in ce mai distant.

Insa, probabil stim, cu cat mai mult ne straduim sa aratam prin discutii, certuri, obligatii sau, dimpotriva, printr-un comportament excestiv de submisiv si de “dragut”, niciuna dintre incercarile de CONVINGERE nu functioneaza.

Pentru ca nimeni nu poate fi CONVINS sa faca ceva intr-o relatie de dragoste. Asa cum nici pe noi nu ne conving barbatii care ne aduc 1000 de trandafiri si plang la usa casei noastre, nici un barbat nu poate fi convins de o femeie mereu nemultumita si usor disperata.

Comportamentul pe care trebuie sa-l adopti in astfel de cazuri este contraintuitiv.

Evident, asa…NU!

Evident, asa…NU!

5 pasi pentru a-ti transforma relatia pentru totdeauna

  1. In primul rand, intelege comportamentele naturale genetice si incearca sa actionezi in spiritul propriei feminitati. Asta nu inseamna ca nu poti fi o femeie de succes in toate ariile vietii tale – insa un comportament ambitios, agresiv, conflictual si masculin iti va aduce intotdeauna exact ceea ce nu-ti doresti intr-o relatie cu un barbat: retragerea lui, distantarea, sentimentul ca “nu mai e ce-a fost”.
  2. Influenteaza-l subtil sa faca lucruri frumoase pentru tine. Aici, doua lucruri sunt extrem de importante: cere frumos ceea ce vrei, fara a pretinde sau presa barbatul (e greu..stiu.. dar functional) si arata-i intotdeauna ca apreciezi ceea ce face pentru tine. Barbatii vor sa-ti faca pe plac si sa te serveasca, iar daca nu o face “la fel ca inainte”, e probabil fiindca nu simte ca eforturile lui sunt rasplatite.
  3. Fa-ti o viata separata de el. Poate cel mai important sfat despre barbati din toate timpurile: nu fi tot timpul la dispozitia lui si nu-ti indrepta intreeaga energie inspre relatia voastra. Invata sa obtii satisfactie de pe mai multe planuri, relatia fiind un singur plan. E cea mai sanatoasa modalitate de a-ti trai viata si povestea de dragoste.
  4. Renunta la reprosurile si criticile care nu sunt absolut necesare. Faptul ca nu duce gunoiul la timp sau ca nu ti-a raspuns la mesaj in 0.5 minute nu inseamna ca nu te mai iubeste sau ca aveti o criza in relatie. Incearca sa eviti conflictul cat mai mult posibil si sa fii mai ingaduitoare.
  5. Nu te astepta ca intotdeauna relatia ta sa fie perfecta. Nu intotdeauna barbatii vor sti sa-ti arate dragostea asa cum vrei tu. Barbatii sunt in general mai putin priceputi sa-ti spuna lucrurile acelea “perfecte”. In plus, orice relatie are perioade de intimitate si perioade de distantare, certuri si lucruri mai putin bune. Seteaza-ti niste asteptari realiste.

Bineinteles, asta nu inseamna ca trebuie sa ramai intr-o relatie in care primesti mereu mai putin decat ai nevoie (dar asta o cu totul alta discutie).

In concluzie, singurul mod de a primi “luna de pe cer”, fetelor, este sa nu-i cereti luna de pe cer si, paradoxal, sa nu aveti atat de multa nevoie de ea.

http://fericire.info/wp-content/uploads/2016/04/Evident-asa…NU.jpghttp://fericire.info/wp-content/uploads/2016/04/Evident-asa…NU-150x150.jpgDezvoltare personalaDragosteRelatiiSfatul Zilei
O poveste clasica este aceea in care barbatul curteaza intensiv femeia, pana cand ea ii cedeaza. Domnul Perfect se relaxeaza, a prins prada, devine din ce in ce mai sigur pe cucerirea lui si mai putin determinat sa investeasca in relatie… Situatia se acutizeaza si cel care o data...