Probelemle legate de obezitate, precum afecţiunile cardiace şi diabetul, ar putea sări o generaţie arată un nou studiu

Cercetătorii Unviersităţii din Edinburgh au găsit că urmaşii mamelor obeze s-ar putea să nu aibă probelme legate de obezitate, dar copii acestora s-ar putea să le moştenească.

Ace;ti au descoperit că mamele obeze ar putea avea un impact asupra greutăţii şi riscului de diabet al nepoţilor, deşi aceste afecţiuni nu ar apărea la proprii lor copii.

Experţii avertizează că rata obezităţii este într-un punct alarmant. Alături de problemele asociate obezităţii se numără cancerul mamar, cancerul de colon şi atacul cerebral. Obezitatea moderată corespunde unui indice de masă între 30 şi 34,9. Studiul efectuat pe şoareci ne-ar putea ajuta să înţelegem cum funcţionează obezitatea.

Oamenii de ştiinţă au studiat femelele de şoarece obeze hrănite aflate pe o dietă bogată în grăsimi şi zahăr înainte şi în timpul sarcinii.

S-a descoperit că şoarecii transmiteau riscurile obezităţii până la a doua generaţie, în timp ce niciun efect negativ nu a fost transmis primei generaţii. Motivele datorită cărora şoarecii din prima generaţie au rămas sănătoşi nu sunt pe deplin înţelese. overweight_mom_with_newborn_070109_m-250x350

Cercetătorii cred că motivul ar fi diferenţa ar putea-o constitui greutatea acumulată de mame în timpul sarcinii sau alimentele consumate de acestea în timpul sarcinii. Aceştia adaugă că studiul acestor probleme (cunoscute drept programare de dezvoltate) în rândul oamenilor s-ar putea să fie grea dar nu imposibilă.

Doctor Amanda Drake, cercetătoare a Universităţii Edinburgh spune:”Date fiind problemele referitoare la creşterea ratei obezităţii în lume, este vital să înţelegem cum acest lucru ar putea să influenţeze viitoarele generaţii. Stufiile viitoare ar putea să ia în considerare acest eobiceiuri în rândul oamenilor, dar nu să ia în considerare şi factorii genetici, de mediu, sociali sau culturali.”

Studiul a fost sponsorizat de Tommy’s, o organizaţie de caritate ce strânge fonduri pentru cercetarea în domeniul natalităţii, Fundaţia Britanică de Sănătate şi Consiliul Medical de Cercetare.

StefanSanatatecopii,genetica,mame,obezitate
Probelemle legate de obezitate, precum afecţiunile cardiace şi diabetul, ar putea sări o generaţie arată un nou studiu Cercetătorii Unviersităţii din Edinburgh au găsit că urmaşii mamelor obeze s-ar putea să nu aibă probelme legate de obezitate, dar copii acestora s-ar putea să le moştenească. Ace;ti au descoperit că mamele obeze...