Dragoste si sacrificiu. Nu exista o definitie a dragostei  pentru ca fiecare o simte alfel, insa, o dragoste pura, desi nu neaparat  platonica, duce la sacrificii. Mari, mici, supreme… sacrificii de dragul persoanei iubite, de dragul fericirii celui de langa tine.

Iubirea adevarata nu poate fi egoista, poate fi doar altruista. Propria persoana este pe locul doi, propria fericire este pe locul doi si asta pentru ca locul intai este ocupat de EL/EA. Dorintele tale depind de dorintele persoanei iubite, traiesti doar pentru fericirea celuilalt, respiri doar pentru fericirea celuilalt si vrei sa respire doar aerul ce-l respire el/ea.

Putini sunt cei ce cunosc intr-adevar iubirea adevarata si de o cunosc, norocosi se numesc acei oameni. Cati dintre noi am simtit ca traim pentru celalalt? Cati dintre noi am cunoscut fericirea in stare pura? Putini..probabil..

Este placut atunci cand ambii parteneri cunosc iubirea, atunci cand o simt unul fata de celalalt. Este cel mai frumos cadou primit de divinitate atunci cand dragostea intre doi oameni este puternica si ambii sunt capabili de sacrificii doar pentru fericirea celuilalt.

iubire-aripi

Sacrificiul suprem. Ce te faci daca fericirea lui/a ei este in alta parte? Ce te faci daca tu nu mai insemni fericirea pentru persoana iubita indiferent de eforturile pe care le faci? Esti capabil de sacrificiul suprem? Esti capabil sa-i dai drumul sa zboare si sa-si caute fericirea? Da, esti daca iubesti cu toata fiinta si puterea ta caci asa cum am spus, fericirea ta este pe locul doi, locul intai este rezervat.

Intreaga ta viata se invarte in jurul fericirii persoanei iubite chiar si dupa ce alegi sa renunti la el/ea. Intreaga ta viata iti vei aduce aminte de faptul ca ai fost printre acei putini oameni care au simtit ca plutesc, care au cunoscut cel mai puternic sentiment de pe pamant si care…au trebuit sa renunte, dar nu la fericire, caci fericirea persoanei iubite este si fericirea ta. Traieste pentru a iubi!

Menai VasilicaDragoste
Dragoste si sacrificiu. Nu exista o definitie a dragostei  pentru ca fiecare o simte alfel, insa, o dragoste pura, desi nu neaparat  platonica, duce la sacrificii. Mari, mici, supreme… sacrificii de dragul persoanei iubite, de dragul fericirii celui de langa tine. Iubirea adevarata nu poate fi egoista, poate fi doar...