Relaţii eşuate? Sau respect de sine?

Multe dintre relaţiile de iubire bărbat-femeie se termină cu o căsătorie, cu un DA! în faţa ofiţerului stării civile şi cu o slujbă la biserică. Acest DA! rostit de cele mai multe ori cu convingerea că viaţa – roz şi catifelată aşa cum o vezi atunci – se va aşterne candidă la picioarele tale.

După expresia unei bune prietene, atunci încetează lupta pentru cucerirea celuilalt. Şi în fiecare zi, cu mici excepţii,  cuplul „obosit“ de cotidian, adică de job, de creşterea copiilor, de obligaţii sociale, goană după câştig începe să se fisureze.Aidoma unui fir de apă care străpunge un dig, breşa – la început de mici dimensiuni – se lărgeşte. Şi atunci apar nemulţumirile şi reproşurile. Tiparul este arhicunoscut de mai toţi cei căsătoriţi sau care sunt într-o relaţie mai veche de un an, doi.

Cine va avea curajul să recunoască aceste realităţi? Oricare dintre cei doi; în cel mai fericit caz amândoi deodată. Însă aceasta se întâmplă de prea puţine ori. De obicei, unul dintre ei se satură de minciună şi ia iniţiativa, de a recunoaşte realitate. Adeseori relaţia va înceta sau va fi suspendată o vreme.

Invariabil, cel cu iniţiativa va fi acuzat de o multitudine de lucruri care au dus la probleme cuplului sau la eşec. Nu are rost să le anumerăm aici. Şi totuşi, el este cel care s-a trezit. El a recunoscut disfuncţiile. în mod ciudat este considerat vinovat de toate acestea. „Să fie executat!“, vor spune majoritatea.

Călăii sunt de obicei rudele, „prietenii“, societatea, în general.

Dar, dragul meu/draga mea trezit/trezită. Nu te demoraliza! Puţini, dar buni prieteni, îţi vor admira curajul. Dacă poţi şi crezi că se merită, luptă pentru recuperarea celuilalt. Sau fă o scurtă pauză. Nu fugi, nu pleca! Stai şi îndură injuriile şi acuzaţiile şi astfel vei câştiga. Nu pe celălalt neapărat. Ci respectul de sine pentru că ai luptat. Nu uita că adevărul iese mai devreme sau mai târziu la suprafaţă.

Dacă cel care nu s-a trezit persistă în invective – şi de obicei persistă – nu îl lua în seamă. Îi este mai uşor să arunce vina pe alţii decât să îşi asumea eşecul total sau parţial. De crezi că nu merită efortul de a-l recupera refă-ţi viaţa. Simplu. Vei trece peste durere. Te vei reface şi vei fi fericit/fericită.

Răspunde răului cu bine şi vei avea linişte interioară. Fii cu fruntea sus. Cel treaz este puternic. Cei treziţi sunt puternici pentru că adevărul este de partea lor. Succes!

 

Singurătate în doi_tu__big

Singurătate în doi

M.I.M.

 

Dezvoltare personalaAdolescentiDezvoltare personalaDragosteViata bate filmuladevar,dragoste,luptă,personal,singurătate,viata
Relaţii eşuate? Sau respect de sine? Multe dintre relaţiile de iubire bărbat-femeie se termină cu o căsătorie, cu un DA! în faţa ofiţerului stării civile şi cu o slujbă la biserică. Acest DA! rostit de cele mai multe ori cu convingerea că viaţa - roz şi catifelată aşa cum o...