Dacă vrei ca măcar o dată să te simți tratat ca un rege, atunci iți recomand să incerci o porție de tiramisu. Până și denumirea îți face poftă. Dacă incă nu v-am convins, vă invit sa o preparați chiar voi. Simplu. O joacă de copil.

Pentru e prepara această rețetă, avem nevoie de:

-Cremă de brânză Mascarpone-500 g
-Biscuiți Savoiardi(pișcoturi)-450 g
-Ouă-4 buc
-Zahăr-125 g
-Lapte de vacă-125 ml
-Smântână dulce 32%(Dorna/Milli)-200 ml
-Zahăr-3 linguri
-Cafea-2 linguri
-Lichior de cafea/ciocolată-2 linguri
 -Cacao pudră-2 linguri

 Mod de preparare:

1) Pentru început fierbeți o cafea tare, cu 2 linguri de cafea, 3 linguri de zahărși aproximativ 400 ml apă. Lăsați să se răcească bine. Atenție! Puteți să o dați la frigider doar dacă nu este fierbinte. In caz contrar o să se facă condens în frigider și necesită să fie lăsat la dezghețat!!

2)Într-un castronel(bun de pus pe baie de aburi sau pe foc, ideal ar fi să fie de sticlă) puneți gălbenușurile separate de albușuri și 125 g de zahăr.

3)Cu mixerul bateți gălbenușurile cu zahar, până se fac o spumă albă apoi incorporați  laptele, amestecați continuu și turnați câte puțin lapte în gălbenușuri.

4)Puneți castronul pe baie de aburi, amestecând continuu până nu începe să fiarbă și se îngroașă ca un aluat de clătite. Procesul dureaza cam mult, așa că aveți răbdare.

5)Într-un bol se pune crema Mascarpone și se omogenizează cu niște făină, iar apoi se introduce în compoziția realizată, iar apoi amestecați energic cu ajutorul unui tel, până când compoziția nu o să mai aibă cocoloașe.

6)Așezați într-o tavă pișcoturile însiropate în cafea, peste ele punand crema. Apoi așezațial al II-lea strat de pișcoturi(și ele îmbibate în cafea) urmând ca mai apoi să puneți ultimul strat de crema,

7) Presărați prăjitura astfel obținută cu cacao din abundență.

8)Lăsați-o în jur de 2-3 ore la frigider.

POFTĂ BUNĂ 🙂

Dezvoltare personalaRetete culinarecafea,frigider,lapte,peste,prajituri
Dacă vrei ca măcar o dată să te simți tratat ca un rege, atunci iți recomand să incerci o porție de tiramisu. Până și denumirea îți face poftă. Dacă incă nu v-am convins, vă invit sa o preparați chiar voi. Simplu. O joacă de copil. Pentru e prepara această rețetă,...