Maturatul, stersul prafului, spalatul pe jos, stersul geamurilor si alte asemena treburi casnice ne obosesc, ne consuma energia si, adesea, ne provoaca dureri. O munca fizica ce nu se realizeaza corect poate sa ne produca dureri. Daca avem grija de postura noastra ne vom facilita mult munca zilnica.

In continuare vreau sa-ti ofer cateva sfaturi sanatoase pentru realizarea treburilor casnice fara probleme.

  • Cand faci treaba cu mainile, cum ar fi stergerea geamurilor sau a prafului, schimba mainile intre ele si nu o utiliza mereu pe aceeasi pentru a echilibra efortul. Nu extinde fortat spatele inapoi.
  • Incearca sa tii toate obiectele de care ai nevoie la indemana pentru a nu-ti forta posturile corpului. Daca trebuie sa apuci un lucru care se afla la inaltime, intinde muschii si, daca trebuie sa iei ceva de jos, fa-o cu atentie si indoaie genunchii mentinand spatele drept. Niciodata sa nu ridici un obiect greu brusc.
  • Foloseste matura si faras cu coada lunga ca sa poti ajunge in colturi si locuri mai indepartate fara sa indoi coloana
  • Cand faci patul, indoaie picioarele la ridicarea saltelei si fa acest lucru cu grija.
  • Daca nu ai masina de spalat vasele si trebuie sa le speli de mana, protejeaza-te impotriva iritariilor purtand manusi de vinil, usuca-ti bine mainile si aplica o crema hidratanta la final.
  • Este bine ca intre activitatile de curatenie sa faci mici pauze, iar la finalul acesteia sa faci putin stretching pentru relaxarea muschilor si evitarea contracturilor.

Spor la treaba!

Sursa: hogarutil.com


[cf]js[/cf]

Dezvoltare personalaSanatateUtile si serviciisfaturi
Maturatul, stersul prafului, spalatul pe jos, stersul geamurilor si alte asemena treburi casnice ne obosesc, ne consuma energia si, adesea, ne provoaca dureri. O munca fizica ce nu se realizeaza corect poate sa ne produca dureri. Daca avem grija de postura noastra ne vom facilita mult munca zilnica. In continuare...