Vremea si vremurile

Daca e sa judecam dupa vreme din ultimele zile , e toamna sau vara ? Sau primavara ? E atat de rece afara ca nu stii ce sa mai crezi . Azi e rece, maine e cald , umblam cu umbrele dupa noi , devenind un accesoriu indispensabil si, ne uitam unii la altii total nedumeriti . Ce anotimp este , pana la urma ? Multe persoane se pregatesc pentru concediul la mare dar, mai arunca o privire fugara pe fereastra ,in timp dceisi fac bagajele si nu stiu ce sa mai puna in gentile de voiaj – un pantalon scurt in plus sau o geaca ?

Cam la fel sunt si vremurile , azi asa, maine invers , un amalgam din care , oricat te straduiesti, nu intelegi absolut nimic . Locuri de munca ba in plus , ba in minus , marile firme fac angajari dar cand le cauti , au disparut in umbra , o taxa a fost scoasa , alta s-a introdus sau reintrodus , asigurarile obligatorii au devenit facultative , dobanzile la banci sunt in scadere , dar cand doresti sa faci un imprumut , fortat de neajunsurile zilnice , sunt atat de mari ca abia poti numara , credite numai cu buletinul , dar cand te infiintezi la ghiseu , ti-o cer si pe bunica , pe langa mama si tata ……

Putem foarte usor concluziona ca , vremea si-a dat mana cu vremurile si , impreuna , ne fac in necaz . De parca nu ne era si asa greu . Te-ai fi gandit ca vremea nu depinde de oameni , nu tine cont de deciziile pamantenilor . Se stie ca se vehiculeaza tot felul de experimente care , eliberate in aer , conduc la diverse lucruri , cum ar fi furtuni tropicale, taifunuri , vanturi puternice , ploi cu grindina mare cat oul de curca . Nu as fi crezut niciodata ca , langa Bucuresti , vor incepe sa apara taifunuri , auzisem de Facaeni si pe unde or mai fi fost dar , chiar sa evolueze pana intr-atat incat sa fie cateva in decurs de 2-3 zile , cine s-ar fi gandit ?!

Oricum, de vorbit despre vreme si vremuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *