9 pasi isteti pentru un machiaj reusit

0
8

Toate am fost adolescente si ne-am lovit de intrebarile de baza: ce, cum, in ce ordine si cat?

1. Inainte de orice, CURATA-TI TENUL

Un machiaj reusit trebuie sa aiba la baza un ten curat. Intreaba-ti mama sau sora mai mare ce lotiune folosesc pentru curatarea tenului. Poate te pot ajuta si cu un minitest pentru a afla ce tip de ten ai. Poate fi: normal, uscat, gras, mixt, cuperozic, acneic, matur.

2. Fondul de ten

Este recomandat de catre specialist sa folosesti o crema hidratanta inaintea aplicarii fondului de ten. Este foarte important sa ai nuanta potrivita, altfel acesta se va dovedi a fi inamicul tau numarul 1. Se recomanda sa fie incercat pe linia maxilarului. Daca nu este nicio diferenta intre nuanta pielii maxilarului si nuanta fondului de ten, ai gasit ce cautai.
De asemenea, daca nu gasesti nuanta potrivita, poti amesteca doua nuante, insa ai grija sa apartina aceleiasi marci. Daca l-ai gasit, ai grija sa il intinzi bine, sa nu ramana linii inestetice pe linia maxilarului sau pe gat.

3. Aplicarea corectorului
De obicei se aplica in jurul ochilor sau/si pe zonele cu imperfectuni. Daca doriti sa corectati o zona in timpul zilei, amestecati un strop de corector cu putina crema hidratanta, iar efectul obtinut va fi sigur cel asteptat.

4. Pudra
Poate fi pulbere sau compacta, cea compacta se recomanda pentru un ten gras.

5. Fardul de obraz
Pentru a aplicare corecta zambiti si urmati linia pometilor. Aveti grija sa nu exagerati cu intensitatea.

6. Pieptanati sprancenele pentru a scapa de surplusul de pudra sau fond de ten.

7. Machiajul ochilor – folositi culori care sa fie in concordanta cu tinuta. Astfel puteti avea machiaj de zi, de seara etc. Machiajul ochilor trebuie sa nu neglijeze totusi personalitatea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here