Alimente care te fac fericit – Mit sau Adevar?

0
17

Cu totii avem zile cateodata cand ne trezim morocanosi si lipsiti de chef. Multi oameni insa incearca sa uite aceasta senzatie de indispozitie prin consumarea unor alimente de tip fast-food sau dulciuri. Desigur, pentru moment aceste alimente pot da senzatia de satisfactie, dar pe termen lung acestea nu doar inrautatesc dispozitia (persoana care consuma aceste alimente are sentimentul de vinovatie) ci afecteaza si sanatatea.
Cum ar fi insa ca aceste alimente care te fac fericit chiar sa existe si sa fie sanatoase? Ei bine, te anuntam ca nu este mit! Iata cateva dintre alimentele care consumate pe termen lung nu te fac doar fericit, ci si sanatos!

Ciocolata neagra

Da, ai citit bine! Ciocolata neagra are multiple beneficii, pe care ciocolata obisnuita cu lapte nu le ofera, insa. Ciocolata neagra ajuta la circularea sangelui spre creier si ajuta la o imbunatatire rapida a dispozitiei si totodata a puterii de concentrare. Insa, nu este cazul sa exagerezi! Doar cateva bucatele pe zi iti vor asigura beneficiile mentionate mai sus.
Mierea

Cand vine vorba despre sanatate, mierea este o alegere mult mai buna decat zaharul! Mierea contine cvercetol ?i kempferol, substante care ajuta la prevenirea depresiei si la mentinerea sanatatii creierului, reducand inflamatiile in creier. De asemenea, are un impact mai putin puternic decat il are zaharul asupra glicemiei, ajutandu-ti corpul sa nu depoziteze grasmile ca in cazul consumului de zahar.

Rosiile

Rosiile contin o substanta denumita licopeina, antioxidant ce protejeaza sanatatea creierului. Pentru rezultate optime, consuma-le cu ulei de masline, care ajuta la absorbtia licopeinei.

Ouale

Ouale contin cantitati mari spre moderate de Zinc, Vitamina B, Acizi Omega 3 si proteine. Nu iti ofera doar energie dar iti ofera si senzatia de satietate pentru mult timp! Un studiu recent a aratat ca oamenii care au consumat cel putin un ou la micul dejun au pierdut mai repede in greutate, comparativ cu cei care au consumat baghete la micul dejun.

fructe
Nucile

Se afla printre alimentele care ajuta cel mai mult la producerea serotoninei, substanta responsabila de senzatia de calm si fericire care se afla in creier. Datorita continutului caloric inalt acestea trebuie consumate cu consideratie, 4 nuci pe zi fiind suficiente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here