Bucuresti – orasul cu peste 45 de muzee

0
7

Numit “Micul Paris” datorita asemanarii cu capitala franceza, Bucurestiul mai pastreaza o farama din farmecul de altadata, datorita cladirilor sale istorice, care au rezistat trecerii anilor. Turistii care aleg sa viziteze capitala tarii, se pot bucura de nenumarate obiective turistice, printre care se afla si cele peste 45 de muzee ale sale.

Fiind capitala tari, Bucurestiul gazuieste institutii reprezentative, precum Guvernul, Palatul Parlamentului si Presedentia Romaniei, alaturi de importante institutii de cultura, precum Academia Romana. Cu toate ca o parte importanta a cladirilor medievale din capitala au fost afectate de diferite incendii si distrugeri, iar monumentele care au supravietuit au fost distruse de campania de urbanism a lui Nicolae Ceausescu, s-au mai pastrat astazi vestigii medievale deosebit de valoroase.

In ceea ce priveste muzeele, Bucurestiul este cel mai potrivit pentru turistii care doresc sa viziteze capitala in scop educativ si cultural. Printre cele peste 45 de muzee care se afla aici se remarca Muzeul Curtea Veche, care este un muzeu in aer liber din sectorul 3, situat in zona Lipsani, pe locul ruinelor Curtii Vechi.

In incinta acestui muzeu se pot vizita descoperiri arheologice de o deosebita importanta, care oglindesc Curtea Veche. Un alt muzeu in aer liber din capitala este Muzeul National al Satului, care expune istoria satelor tarii noastre, fiind situat pe malul lacului Herastrau. Aici veti vedea o imagine vie a satului traditional romanesc, dovezi de arhitectura populara si monumente care oglindesc mediul rural traditional.

De asemenea, in Bucuresti se poate vizita Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipal,ce gazduieste peste 2 milioane de piese, care alcatuisc colectii de minerale, roci, etnografice, paleontologice si zoologice. La Muzeul National de Istorie a Romaniei sunt expuse obiecte valoroase din punct de vedere istoric din intreaga tara.

La Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti se pot admira colectii valoroase de ceramica, lemn, tesaturi de interior, port popular si feronerie, iar in curtea muzeului se afla o biserica din lemn, ce dateaza din secolul al XVIII-lea si a fost stramutata aici in anul 1992.

Iubitorii de literatura pot vizita Muzeul Literaturii Romane, insa se pot vizita si importante case memoriale, precum Casa Memoriala Tudor Arghezi,

1 COMMENT

  1. Salut,Am cateva inraebtri:1. cam cat a plouat saptamana aceasta laUrlati?2. cam cat de lungi sunt portiunile cu noroi gros, lipicios si daca pot fi ocolite?3. cat din traseul scurt este pe asfalt sau drum pavat/pietruit?ca sa stiu cu ce imi incalt armasarul.Thanks!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here