Descopera Romania

0
14

Loc unic, peisaj de poveste

Pentru cei ce cauta sa evadeze din rutina orasului intr-o vacanta de weekend, Vulcanii Noroiosi din Berca, judetul Buzau sunt o optiune perfecta. Bunici, mamici, tatici si mai ales copii, cu totii veti fi incantati de unicitatea peisajului si fenomenele extraordinare ce iau nastere in aceasta zona. Dealurile, aparent linistite, ascund in inima pamantului cantitati enorme de noroi ce nu inceteaza sa razbeasca la suprafata ori de cate ori au ocazia. Acestia sunt Vulcanii Noroiosi din Romania, singura rezervatie naturala de acest gen din tara noastra.

Ce sunt Vulcanii Noroiosi?

Ei bine, sunt niste platouri unice, cu aspect spectaculos,ce se intind pe cateva hectare in zona Paclelor Mari si Mici din judetul Buzau. Numele si l-au primit datorita eruptilor ce au loc zi de zi prin craterele formate in solul argilos. Ceea ce ii diferentiaza de vulcanii adevarati, este compozitia din interiorul lor. In inima craterului veti fi surpinsi sa gasiti argila amestecata cu apa, cu alte cuvinte namol care boboroseste constant, fiind gata in orice moment sa se prelinga la suprafata, fiind impins de gazele naturale din subsol. Eruptiile au loc continuu, asa ca veti avea ocazia sa va bucurati de un fenomen unic si extraordinar. In plus, nu trebuie sa fiti speriati de faptul ca ati putea fi improscati cu namol. Acesta este rece, iar dupa iesirea din crater se aseaza pe sol, in timp dand nastere unor forme de relief absolut spectaculoase.

Turismul in zona

Veti fi incantati, sper sa auziti ca in Berca exista un punct de informare turistica foarte bine dotat, unde puteti cere informatii despre pensiunile sau drumurile pe care doriti sa mergeti. Dupa ce veti afla de aici tot ceea ce aveti nevoie pentru mini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here