Desenele animate ne afecteaza copiii

0
9

Cine nu iubeste personajele de desene animate, chiar daca au trecut de mult de varsta copilariei? Cine nu isi aminesteste , sigur cu placere , de serile in care se adunau, frati si surori , in fata televizoarelor alb-negru, urmarind cu ochi nerabdator , rularea desenelor vremii ? Si acum, cand fiul sau fiica urmaresc unul din aceste filme animate , ne oprim din drum pentru a trage cu ochiul sau chiar suntem curiosi de deznodamant .

Pe atunci , nu se spunea ca ,acele filmulete comice , sunt periculoase pentru juniorii nostri . In prezent , se vehiculeaza teoria ca , a ne lasa copiii sa vizioneze filme de desene animate , e echivalent cu a-i face rau pe viata . Sa fie atat de periculos,, Ben 10 “, acel baietel impreuna cu verisoara lui, care salveaza lumea de tot felul de extraterestri ? Sau,, Angelo e cel mai tare “, un baietel care trece prin tot felul de peripetii ,sa fie un exemplu prost ? Mesajul transmis este cel care , aparent ,i-ar afecta pe cei mici , cum ca , daca sunt violent nu patesc nimic sau daca rad de cineva nu exista repercusiuni .

Toata lumea ii iubeste pe Tom si Jerry, nastrusnicii care sunt ori prieteni, ori dusmani , depinde de context . Dar, se pare , copiii nostri raman cu impresii gresite , in urma vizionarii lor . Nu mai pomenesc de faptul ca , multi dintre ei , nu mai doresc sa iasa din casa , la aer liber , la joaca , incep sa se culce la ore cat mai tarzii in noapte , doar sa nu scape vreun episod . In acest fel , nu doar vizionarea desenelor este potential daunatoare , ci au chiar efect pe termen lung . Duce la sedentarism , la aparitia comoditatii , binecunoscuta lene , bicicleta si rolele zac pe hol , in timp ce stapanul lor nu se mai dezlipeste de TV . Poate ca este un lucru pozitiv , aparitia atator feluri de filme animate , fata de vremea in care eram noi fericire.info/tag/copii/” title=”Vezi toate articolele despre copii aici”>copii dar , ca orice avantaj , are si un foarte mare dezavantaj . Decizia este unanima – desenele animate ne afecteaza copiii .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here