Despre arta si frumos

0
23

Ce inseamna arta?

Mai bine zis ce inseamna artistul. Arta este o extensie a artistului.
Artistul in sine este un mesager. Un contemplator al universului, ce proiecteaza o parte din maretia lui intr-o lucrare cu caracter stilizat.
Lucrarile de arta proiecteaza frumosul. Nu spui niciodata despre un lucru frumos ca este imperfect, fiindca trece granitele vizibilului.
Arta reprezinta perfectiunea. Iar tara cu renume o reprezinta Japonia. Acum mai bine de o mie de ani primii artisti au fost reprezentati de samurai. Acestia au perfectionat stilul de lupta pana la desavarsire. Si au numit aceasta perfectiune arta. Mai tarziu au transpus-o in toate domeniile sociale si culturale. Astazi e cea mai evoluata tara de pe pamant.

Se pare ca arta si frumosul sunt parti ale aceluiasi tot. Aceasta, creeaza atunci cand o privesti, o emotie, o stare de uimire si contemplare. Si o leaga de frumos. O interconecteaza de noi, ca oameni. Precum o oglindire, vezi ceea ce nu credeai ca poate sa fie vreodata posibil. Unda vibrationala din adancul sufletului se aliniaza cu unda frumosului. Asta denumesc eu arta din punct de vedere stiintific.

Nu o poti descrie in cuvinte pentru ca este un har daruit de divinitate celor ursiti sa transmita un mesaj lumii inconjuratoare. Pare sa vina din spirit, dintr-o fereastra launtrica a sufletului nostru. Vedem luna pe cer, stelele. Creeaza ceva grandios ce nu poate fi inteles separat. Sau precum oceanul. Privit din exterior e doar un urias lac, privit din interior cu toate vietuitoarele lui,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here