Dumnezeu este singurul Dumnezeu

0
16

Ai dori vreodata sa ai aripi ca o pasare si sa poti zbura? Daca ai avea aripi ,ti-ar placea sa zbori tot mai sus si mai sus ,si sa vezi stelele?Daca ai continua sa zbori tot mai sus si mai sus, multe zile la rand tot nu ai putea vedea toate stelele ! Sunt atat de multe !Milioane si milioane!

Dumnezeu a facut toate stelele acelea. El a facut-o pe fiecare dintre ele. El a facut tot ce vezi cu ochii.Cu multi ani in urma israelitii erau poporul lui Dumnezeu .Pe pamant traiau multe popoare , dar Dumnezeu a ales poporul Israel ca acesta sa fie poporul Lui, deosebit de celelalte popoare.El le-a vorbit israelitilor prin Moise .El le-a dat o tara frumoasa in care sa locuiasca . El le-a spus ca Dumnezeu este singurul Dumnezeu ,ca nu mai exista alti dumnezei in afara de El si ca intotdeauna israelitii sa I se inchine numai Lui.

Oameni care locuiau in jurul tarii Israel credeau ca exista mai multi dumnezei:unul care a facut stelele , altul care a facut luna si si altul care locuieste in ocaen . Ei isi faceau idoli din lemn si din piatra .

Dar uneori ,chiar poporul Lui, care stia cat este El de minunat si bun ,a uitat de El si si-au facut idoli din lemn ,piatra si aur si se rugau la acestia .

Intr-o zi Dumnezeu le-a trimis un proroc numit Isaia care le-a spus cat erau de nechibzuiti . Isaia le-a spus : ”Ascultati-ma ! Va voi spune cat de nechibzuiti sunteti! Un om mergea cu toporul la padure . Gaseste un copac si-l doboara ,apoi il taie in bucati . Cu unele bucati face focul . Cand focul arde el spune:”M-am incalzit ,simt focul ” Apoi ia o bucata de lemn din acelasi copac , o taie ,si-o ciopleste si-i da infatisarea unui om cu ochii , urechi , nas si gura, apoi il poleieste cu aur stralucitor spunand: ”Uite! Mi-am facut un dumnezeu!” . Si ingenuncheaza in fata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here