Emigrare sau nu ?

0
19

In zilele noastre , mai toti romanii se gandesc sa emigreze . Sau , cel putin , s-au gandit macar o data sa o faca . Traiul pe meleaguri straine , oricat de aproape de granita noastra ar fi , pare ispititor pentru tot mai multi romani . Nu prea conteaza , parca , taramul ales , strain sa fie . Si asa apar femei si barbati , dispusi sa abandoneze tot , sa-si paraseasca si case , si copii , chiar si parinti , unii foarte batrani ,pentru o viata , cica , mai buna . Dar , chiar este o viata mai buna , dincolo de hotarele tarii noastre ? Este nevoie de exemple , multe in cunostiinta de cauza .

Sunt multe persoane care au pe cate cineva plecat , o sora , un frate , un nepot , un cumnat . Fiecare , plecat in alta tara . Anglia , Franta , Spania , Italia , si SUA , toate par ca au devenit pasalacuri romanesti .Mergi pe strada intr-un oras din Anglia , de exemplu , si auzi in jurul tau mai mult grai romanesc , decat oricare altul . Asa cum , in centrul Bucurestiului , toata vara auzi un amestec de limbi , de zici ca este un al doilea Babilon . Germana , engleza , chineza , araba , mai stiu eu ce …..pe toate le auzi , mergand la pas in Centrul Vechi din Capitala noastra , in plina vara .

Revenind , traiul mai bun din strainatate , chiar este mai bun . Iau ca exemplu Anglia , ca experienta personala . Daca te ocupi sa-ti scoti toate actele si sa fi la zi cu absolut tot , iti merge foarte bine . Asigurari , inscriere la gradinita sau scoala fara probleme , ti se asigura tot ce ai nevoie daca stai legal la ei . Mai mult , daca ai ghinionul sa te imbolnavesti , ti se pune la indemana tot ,de la psiholog si medicamente scumpe , gratuite pe baza unui card de sanatate , pana la reconstructie mamara gratis , ca exemplu . Ce mai incolo si incoace , sa fi bolnav chiar si in Anglia , nu are cum sa te bucure , dar stii ca esti tratat cum trebuie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here