Exercitiu de imaginatie : Timp sau Bani?

0
16

Acum un an am vizionat un film ”In time” se numeste, oarecum slabut, ce ii are ca actori principali pe Amanda Seyfried si Justin Timberlake. Nu sunt deloc in masura sa pun calificative si poate sunt subiectiva cand spun ”slabut” dar filmele science fiction nu au fost niciodata pe gustul meu “cinefil” care se delecteaza cu un film odata la doua-trei luni, dar cu siguranta este singura pelicula de acest gen a carei idee originala mi-a starnit un soi de revelatie, ca de exemplu :

Cum ar fi sa nu mai imbatranim dupa 25 de ani, iar dupa aceasta varsta sa mai ai un an de trait?

Simplu, am depasit deja aceasta varsta, deci acum nu as mai fi scris, nu m-as mai fi gandit la casatorie, copii, viitor, nu mai vorbesc de pensie (care momentan e o certitudine dar in curand prevad o mare nebuloasa)… Am fi aratat cu totii ca orice tanar la 25 de ani, de parca timpul n-ar fi trecut peste noi dar, conform ideii filmului, de fapt timpul s-a scurs si pentru a supravietui trebuie sa faci rost de timp, nu de bani sau de pastilele noastre ”de toate zilele”…
In aceste conditii cred ca marii oameni de stiinta, de talia lui Stephen Hawking ar fi fortati sa descopere misterele teleportarii cat mai repede! Macar asa sa prindem toate ipostazele vietii!

Si in sfarsit am fi vazut un pamantean fericit, in persoana solistului trupei Alphaville ce ramane ”forever young” iar chirurgia estetica nu ar mai fi existat ca si specializare.

Ar suna ciudat sa stim ca pentru a trai nu trebuie sa fim musai sanatosi, ci doar sa ai timp… sau zile, cum zice o vorba din batrani. Inaintand in varsta, nu de putine ori am constatat ca as cumpara timp…daca as putea, macar timpul celor care se plictisesc, din pacate nu e posibil si probabil ma aflu eu intr-o relatie conflictuala cu el.

Cum ar fi sa vorbim cu totii aceeasi limba, nu a banului ci a timpului, metaforic vorbind?

Tot simplu, cele mai mari si dezastruoase razboaie nu ar disparea in lipsa banilor ci ar gasi un nou motiv pentru conflict: timpul. Doar ca cineva, sub o forma divina, a hotarat cu mult inaintea noastra ca nu avem drept de apel in fata acestuia.

Cum ar fi sa ne imaginam pentru o secunda, ca banii nu au existat vreodata si ca orice forma de negot ar avea drept moneda timpul?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here