Gata cu insomnia!!! Nu mai reprezinta o problema pentru mine!!!

0
8

Oricat ai incerca nu reusesti sa-ti disciplinezi organismul si sa respecti orele de somn? Esti agitat si irascibil mai tot timpul? Lipsa unei odihne corespunzatoare s-ar putea sa fie raspunsul, dar nu dispera, desi de multe ori te prinde ora trei cu ochii pe pereti exista solutii si pentru aceasta problema enervanta.

Trucuri care te pot ajuta sa invingi insomnia

Esti inca treaz dupa 15 minute? Ridica-te din pat

Principala regula pe care trebuie sa o urmezi in cazul in care nu reusesti sa adormi este sa nu stai in pat. Mergi in alta camera si fa un lucru care te relaxeaza, cum ar fi rasfoitul unei reviste sau fa-ti o baie calduta. Aceasta tehnica se numeste terapie prin controlul stimulilor si te impiedica sa asociezi patul cu un loc in care nu poti dormi.

Nu te forta sa adormi

Cel mai enervant lucru in legatura cu somnul? Nu il poti controla. Si, in loc sa te agiti pentru ca nu reusesti sa adormi, ai putea incerca sa iti distragi atentia de la aceasta problema. Secretul consta in relaxare. Relaxeaza-te si gandeste-te la altceva. Daca metoda cu numaratul oilor ti se pare invechita, incearca sa iti imaginezi ca esti pe o plaja imensa si asculti valurile atat de linistitoare.

Incearca tehnica meditatiei si exercitiile de respiratie

Poate ca esti sceptic in ceea ce priveste eficienta meditatiei, dar trebuie sa stii ca face minuni mai ales in momentele in care esti stresata. Stai intins, inchide ochii, si concentreaza-te asupra respiratiei. Inspira, expira. Fa asta din nou. Este normal sa fii agitat, dar trebuie sa tii cont de o regula: un corp linistit=o minte linistita.

Stai departe de ecrane

Nu conteaza ca este vorba de despre ecranul telefonului, al televizorului, sau al laptopului. In general, ecranele au o lumina albastra, care diminueaza productia de melatonina hormonul care regleaza bioritmul veghe-somn.

Problemele iti cauzeaza insomnii? Gaseste solutii…

Daca esti inca treaz la ora trei dimineata pentru ca ai o problema care te impiedica sa dormi, o solutie ar fi sa alcatuiesti o lista cu toate lucrurile care iti dau batai de cap si propune cate o rezolvare pentru fiecare, pana cand simti ca ti se face somn. Daca faci aceasta lista doar in mintea ta, la un moment dat, gandurile tale se vor amesteca si vei deveni confuz, iar asta clar nu ti va aduce relaxarea de care ai nevoie pentru a adormi. In schimb, daca iti notezi efectiv toate problemele, starea anxietate se va diminua treptat si vei putea sa te calmezi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here