0
9

Concurenta acerba dintre principalele doua posturi TV din Romania a atins cote maxime in seara a doua de Craciun cand au fost transmise , aproximativ la aceeasi ora de maxima audienta , finala de la “Vocea Romaniei” pe ProTV si “Magic Star” (o editie speciala unde vedetele minore ale emisiunii “Next Star” au cantat in scopuri caritabile) pe Antena1.
Vesnicii “specialisti” ai fenomenului media estimau ca favorita certa finala de la “Vocea Romaniei”. Avand un start excelent prin interpretarea melodiei “O Sole Mio” de catre Mihai Chitu , finala se anunta foarte disputata , in ciuda cotelor de la casele de pariuri , unde favoriti clari erau Adrian Nour si Sanziana Nicolae.
Dar nu a fost sa fie asa. Cu dezinvoltura “outsiderului” ce nu are nimic de pierdut , ajutat de inspiratia alegerii (de catre Horia Brenciu) unor melodii accesibile ca melodicitate pentru o paleta larga de ascultatori , Mihai Chitu a castigat meritat trofeul si premiul aferent.
Fortand limitele culturii muzicale ale publicului ascultator , prin alegerea unor melodii dificile (de genul celei a lui Freddy Mercury din “Highlander”) si mai putin melodioase , ceilalti trei “mentori” din concurs si-au condamnat concurentii la esec.
S-a dovedit inca o data , ca talentul de care “Micul Mozart” da dovada din plin , nu poate inlocui experienta celui care simte “live” dorintele publicului. Personal , as fi fost curios ce deznodamant ar fi avut finala daca unul dintre concurenti ar fi cantat numai manele.
Trecand peste esecul prognozei caselor de pariuri , apropo de castigatorul “Vocii Romaniei”, trebuie sa mentionez celalalt esec ,al ratingului defavorabil de la emisiunea ProTV , in dauna interpretarilor senzationale ale copiilor , vedetele emisiunii “Next Star”.
Incerc un sentiment clar de mandrie , vazand talentul pur al copiilor romani. Cred ca suntem cel mai harazit popor , din punct de vedere al “concentratiei” de talent raportat la numarul de copii. Pacat ca guvernantii ultimilor 24 de ani nu au avut si nu au ochi pentru calitatea urmasilor celor care i-au ales.
Din contra , prin taxele , impozitele si conditiile impuse actualmente , prin inchiderea unor scoli si spitale de copii , acesti pseudoalesi nu fac altceva decat sa obstructioneze dreptul divin al oricarui copil la invatatura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here