Psihicul uman nu poate iubi mai mult de doi ani

0
15

Psihologii sustin cu convingere ca un om cu o mentalitate sanatoasa nu poate iubii mai mult de doi ani.

Conform parerii psihologilor americani de la High Research Institute, din California, dragostea este conditionata genetic. Au fost alcaturite cateva statistici care se pot constituii intr-un ghid al cuplului, in incercarea de a anticipa destinul iubirii.

 

O saptamana – Este durata minima a unui “stadiu incipient de exaltare”, conform formularii psihologilor. Individul se aprinde in 4-6ore, dar pe masura ce i se aduc la cunostinta date despre persoana iubita, corzile sentimentale se destind , ajungand in 7 zile pana laneuralitate, iar in 8 zile la nedumerire “

Oare ce gasisem la el/ea ?”
Patru luni – Durata medie a iubirilor adolescentine si a relatiilor extraconjugale incepute nu ca urmare a unei pasiuni zdrobitoare, ci impulsionate de imprejurari favorabile. Psihologii sustin, insa, ca in aceste cazuri unul dintre parteneri pune capat relatiei (brusc si cu justificari care nu au mare convingere), iar celalalt sufera inca 6-8 luni, considerandu-se o “victima”

Cinci luni – Un an – Aici este vorba despre relatiile in care amandoi sunt foarte indragostiti, dar au complicatii, ori sunt casatoriti ( cu altcineva), ori sunt prea tineri si au necazuri cu parintii, ori au meserii care le stimuleaza “apetitul” pentru cariera in defavoarea dragostei. In cele mai multe cazuri cei doi se despart de comun acord, chiar daca unul pare sa sufere mai mult.

Doi ani – Sentinta psihologilor este ferma, o iubire nu poate dura mai mult de doi ani. Ceea ce urmeaza este obisnuinta, atasament, forme stabile de afectiune, dependenta, comoditate, rigoare morala si multe alte ipostaze de inertie. Celebrele “iubiri de o viata” denota, conform parerii specialistilor, complicatii patologice: obsesie, delir, psihoza, instabilitate emotionala. Astfel spus numai cei cu psihicul afectat pot iubii o viata intreaga la fel. Asta nu inseamna ca un cuplu care a rezistat mult in timp este declarat nebun, nu, in acest caz afectiunea a imbracat forme mai complexe care nu se pot definii prin iubire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here