Shhht ! Manipulare (Video)

0
12

Toti am auzit de manipulare si de controlul lumii, dar foarte putini am auzit despre cum putem folosi manipularea pentru binele nostru.

Poti folosi manipularea pentru a obtine viata pe care ti-o doresti !
Folosind doar 2 tehnici simple :

1.Validarea

Noi avem o nevoie de validare pentru ceea ce facem si ne simtim jenati daca nu suntem confirmati pentru actiunile noastre.

Exemplu : Gigel vrea sa-si faca un abonament la sala, dar prietenii lui ii spun despre cat de aroganti sunt oameni de acolo si cat de agresiv se poarta cu tine desi ei nu au calcat in veci pe acolo.

Aici, Gigel nu este validat si va tinde sa nu se duca la sala.

Socializare

Ofera validare si ceilalti te vor placea, ofera validare si ceilalti te vor urma, insa nu fi un pupincurist 🙂 , nu valida chiar totul.

Toti ne dorim sa fim confirmati pentru actiunile noastre si nu oricum, ci la cel mai inalt nivel : vrem sa fim placuti si admirati.

Video despre Puterea Validarii.

2.Efectul de turma

Ne dorim sa fim la fel ca ceilalti si atunci cand nu suntem ne simtim jenati de acest lucru.

Vrei sa ai un corp fit ? Mergi la sala si intra in grupul celor de acolo.
Este foarte simplu.

Vrei sa inveti pentru un examen ? Mergi la biblioteca ! Acolo poti gasi un grup in care toti invata si te vei simti jenat sa nu faci la fel ca ei.

Orice ti-ai dori : Alege un grup care actioneaza deja in aceasta directie si alatura-te lor.Va fi mult mai usor sa progresezi
in directia respectiva.

Uneori trebuie sa relationezi cu ei, alteori nu e nevoie fiindca simpla lor prezenta si actiune e de ajuns. ( Cazul cu biblioteca )

Socializare

Provoaca-i pe ceilalti sa actioneze la fel ca tine si vei deveni un lider.
Dar ai mare grija la cum faci asta ! Liderii au un tel in care cred cu toata fiinta lor si aceasta credinta ii face pe ceilalti sa-i urmeze.

Toti au un lider interior ! Descopera-l si foloseste-l doar acolo unde este nevoie de el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here