Un nou virus de gripa aviara ameninta omenirea

0
8

Autoritatile din China au confirmat moartea primului om dintr-o tulpina nou? de gripa aviara si a avertizat ca acest virus, H10N8 , este capabil de a se raspandi intre oameni. Oficialitatile au relevat doar ca o femeie din orasul Nanchang , a murit noua zile dupa ce ea a fost internata in spital cu febra si pneumonie severa in noiembrie.Testele au aratat ca ea a fost infectata cu o noua varianta genetica a gripei aviare.
Yuelong Shu, purtatorul de cuvant al Centrului pentru controlul maladiilor ?i prevenirea lor , a spus: “O analiza genetica a virusului H10N8 , arata un virus nou , care este distinct fata de cele raportate anterior. In acesti virusi au evoluat unele caracteristici genetice, care le pot permite sa se reproduca mai eficient in om.”El a spus ca virusul, probabil, a provenit de la mai multe “reameliorari” ale unor tipuri anterioare de gripa aviara.
“Important este ca virusul a avut o mutatie care este considerata a fi asociata cu cresterea virulentei si adaptarea rapida la mamifere, ceea ce ar putea permite virusului sa devina mai infectios asupra oamenilor” a spus Dr Qi Jin , co-investigator al Academiei chineze de stiinte medicale si al Peking Union Medical College.
Ancheta decesului femeii a aratat ca ea a vizitat anterior imbolnavirii , o pia?? de pasari vii cu cateva zile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here