Unde e Dumnezeu cand suferim?

0
8

Te-ai intrebat si tu de ce suferim? Si, unde este Dumnezeu cand trecem prin tot felul de situatii neplacute? Ai strigat si tu, cu disperare, catre divinitate, cerand o explicatie? Este Dumnezeu absent atunci cand ne doare? Sau chiar El ne pedepseste?

Se povesteste ca un om a visat intr-o noapte ca se afla pe o plaja. Privind in urma lui a observat ca erau doua randuri de pasi pe nisip. Atunci si-a dat seama ca una dintre perechi era a lui Dumnezeu. Mergand mai departe, a intampinat dificultati in drumul lui iar, cand s-a uitat in spate, a vazut ca era doar un rand de pasi in urma. Suparat si dezamagit, l-a intrebat pe Dumneaeu: De ce m-ai parasit tocmai in momentele cele mai grele? Credeam ca ma iubesti si imi vei fi alaturi! Dumnezeu i-a raspuns: “Copilul meu, atunci cand ai vazut o singura pereche de pasi, eu te purtam in brate.”

Cei mai multi dintre noi suntem inclinati sa ne certam cu Dumnezeu atunci cand suferim. Il luam la rost ca ni se intampla tot felul de lucruri. Dar, nu ne dam seama ca, tocmai atunci, El este cel mai aproape de noi.

Sunt multe suferinte pe care nu le intelegem. Sunt multe dureri in viata noastra carora nu le pricepem sensul. Dar, vestea buna este ca Dumnezeu este dispus sa ne duca pe brate, sa ne incurajeze si sa ne dea speranta.

Dumnezeu nu ne pedepseste prin suferintele pe care le induram. Ne iubeste prea mult ca sa se razbune pentru ignoranta noastra fata de El. El ingaduie incercarile vietii pentru cizelarea noastra, pentru a face din noi oameni mai buni. Ca sa obtii aur trebuie, mai intai, sa elimini impuritatile. Si, aceasta se face prin foc.

Data viitoare cand vei mai suferi intr-un fel sau altul, nu te mai certa cu Dumnezeu. Nu iese nimic bun din asta. Doar, spune-I Lui ce te doare si cere-I sa te poarte pe brate. Vei vedea ca El, deja facea acest lucru.

 

[cf]js[/cf]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here